Gemeentebelastingen: bewijs van afkondiging 

De burgemeester van de gemeente Schelle bevestigt dat het reglement van de gemeenteraad, gedateerd 7 september 2017 met als onderwerp "Retributie voor het opzoeken van administratieve inlichtingen", bekendgemaakt werd overeenkomstig artikel 186 van het gemeentedecreet op 19/09/2017.


Schelle 2030: een duurzame dorpskern aan de waterkant 

Het gemeentebestuur van Schelle werkt samen met IGEAN aan een ambitieus plan voor een nieuwe dorpskern aan de Vliet. Dit plan werd op woensdag 20 september voogesteld in het gemeentehuis.

De beelden van deze avond kan je hier bekijken.

De getoonde powerpoint kan je bekijken door op de foto hiernaast te klikken.

Je kan reacties kwijt op schelle2030@schelle.be


Bepaal mee de toekomst van de Electrabelsite 

De oude electriciteitscentrale bij de monding van de Rupel in de Schelde is al een tijdje buiten gebruik. De provincie Antwerpen roept de Schellenaars op om mee na te denken over mogelijke nieuwe ontwikkelingen. Iedereen is welkom om op een workshop zijn of haar mening en verbetersuggesties te geven.

Zaterdag 30 september 2017 van 10 tot 13 uur, Electrabelsite, Alexander Wuststraat 2, Schelle.

Laat het wel even weten als je komt, dat is handig voor de praktische voorbereidingen.
Inschrijven: ruimte@provincieantwerpen.be

De Electrabelsite omvat ongeveer 70 ha en is deels bestemd als gebied voor gemeenschapsvoorziening en deels als industriegebied. Er staat een oude elektriciteitscentrale die al enkele jaren buiten gebruik is. In het oosten ligt een sociale woonwijk en de vissersclub Pennenkenvolt. Aan de rand van de site bevinden zich landbouw, natuur en bewoning. Ondanks de aanwezige bebouwing is de Electrabelsite een grote en groene ruimte in een uniek rivierlandschap.

Je leest er meer over op www.provincieantwerpen.be (zoek op Electrabelsite).


INFORMATIE WERKEN STEENWINKELSTRAAT 

Klik hier