Vredestocht 2015 

Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.
(Vrede kan niet bewaard worden door geweld; het kan alleen bereikt worden door begrip.)

Albert Einstein

Met deze uitspraak van Albert Einstein in ons achterhoofd, herdenken we dit jaar de Grote Oorlog en staan we even stil bij het begrip ‘vrede’. In samenwerking met het gemeentebestuur organiseert Chiro Schelle op
22 november 2015 daarom een vredestocht. We willen iedereen van harte uitnodigen om aan deze geanimeerde tocht deel te nemen. Tijdens de tocht benaderen we het thema vrede vanuit verschillende culturen, om dit veelomvattende begrip toch iets beter te bergrijpen. Dit alles doen we op ludieke manier zodat de tocht toegankelijk wordt voor de kleintjes onder ons.

Iedereen is welkom vanaf 17.00 uur aan de chirolokalen voor een warme kop soep. De tocht zal vertrekken omstreeks 17.30 uur. Na een afsluitend moment van bezinning op het kerkhof, nodigen we iedereen nog graag uit voor een tas warme chocomelk of een glühwein aan de chirolokalen.

Uitnodiging Algemene vergadering cultuurraad 

De cultuurraad Hemiksem-Schelle en IveBiC Hemiksem-Schelle, nodigt u graag uit voor de komende algemene vergadering van de intergemeentelijke cultuurraad Hemiksem-Schelle.
Deze zal doorgaan op zondag 25 oktober in het Administratief Centrum van Hemiksem,
Sint-Bernardusabdij 1.

U bent vanaf 10 uur van harte welkom! Na de vergadering - omstreeks 12 uur - zullen Danny Moortgat en zijn groep zorgen voor de muzikale opluistering van de receptie.

Inschrijving verplicht!

Wilt u meer informatie over alle activiteiten van IveBiC, neem dan alvast een kijkje op de website www.ivebic.be of de Facebook-pagina van IveBiC. Wie weet tot ergens in het seizoen!

Reserveren kan u via 03 871 98 24 of cultuur@ivebic.be