hoofding schelle

Streekbierendegustatie toerisme Rupelstreek 

Na het overweldigend succes van de vorige 2 edities, zijn we dit jaar toe aan de 3de editie van een streekbieren degustatieavond in de Rupelstreek.

Welke streekbieren zijn er in de Rupelstreek? Hoe smaken ze? Wie zijn de brouwers?....

Ben jij benieuwd naar wat onze brouwers je te bieden hebben, noteer vrijdag 1 december 2017 om 19.00uur in het Volkshuis in Terhagen, dan alvast in je agenda en schrijf je in via info@toerismerupelstreek.be. (Inschrijven is noodzakelijk, plaatsen zijn beperkt)

In samenwerking met tal van partners en de lokale microbrouwerijen degusteren de deelnemers verschillende streekbieren. Een deskundige uitleg bij elk streekbiertje is eveneens voorzien.

Gedetailleerde info over dit evenement kan je terugvinden op www.toerismerupelstreek.be of op de facebookpagina Rupelstreek.
Info en inschrijvingen (verplicht):


Fotozoektocht Schelle 

Deze zomer werd gekozen voor Schelle als uitvalsbasis voor de wandelzoektocht van Toerisme Rupelstreek. Tijdens deze wandeling passeer je een aantal historische bezienswaardigheden, maar het water, veer en groen zal zeker niet ontbreken.

Aan de hand van kleurenfoto’s die op het parcours genomen werden, los je een 30-tal  vragen op.  Als je dan ook nog de schiftingsvraag juist inschat én het ingevulde formulier tijdig terugbezorgd, maak je kans op mooie prijzen.  De zoektocht is kort en gezellig en daarom zeker geschikt als activiteit voor het hele gezin, ongeacht het Belgische zomerweer !

Deelnemen aan deze leuke fotozoektocht is eenvoudig en kan van 15 juni tot 17 september. Schaf je voor 4€ een deelnameformulier (3€ voor inwoners van Schelle) aan op één van volgende locaties aan en ga snel op pad.

  • Infokantoor Toerisme Rupelstreek, De Schorre, Schommelei 1, Boom
  • Gemeentehuis, Fabiolalaan 50, 2627 Schelle
  • ‘Estaminet Oud Tolhuis’, Tolhuisstraat 333, 2627 Schelle
  • ‘Visclub Pennekenvolt’ ,  Alexander Wuststraat 22, 2627 Schelle

Of bestel online via www.toerismerupelstreek.be/publicaties

Antwoordformulieren kunnen binnengebracht worden in het infokantoor van Toerisme Rupelstreek of in het gemeentehuis van Schelle tot uiterlijk vrijdag 22 september 2017.

In het najaar volgt de uitreiking van de prijzenpot. Alle winnaars worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

Contact

Karin De Mulder | Toeristisch coördinator         Axel Boen | Voorzitter

T 03 880 76 23 | M 0473 83 25 36                    M 0475 25 15 55

E karin@toerismerupelstreek.be                        E axel.boen@gmail.com

W www.toerismerupelstreek.be


Stem “Wandelen tussen veer en Vliet, met volksverhalen door Schelle” tot wandeling van het jaar 

 

De wandeling “Wandelen tussen veer en vliet” moet je als inwoner van de Rupelstreek en Scheldeland gewandeld hebben!

Schelle is, zoals de naam al doet vermoeden, nauw verbonden met de Schelde, maar wordt ook nog begrensd door Rupel, Vliet en Wullebeek. Het alom aanwezige water is dus vanzelfsprekend een eerste stevige “blauwe” leidraad voor deze wandeling.

Stem deze wandeling naar de eerste plaats zodat we samen kunnen klinken op de overwinning!

De brochure is gratis te downloaden via www.toerismerupelstreek.be of in het infokantoor van Toerisme Rupelstreek in De Schorre te Boom.

Wees fier op je gemeente en stem hier  op de wandeling “Wandelen tussen veer en vliet”.


Natuurpunt Rupelstreek 


Rondje Noordelijk eiland

VOGELS KIJKEN  !  Vrijwilligers van Vogelwerkgroep Rupel maken elke eerste zaterdag van de maand een vogelkijkwandeling rond het Noordelijk eiland. Het tempo is laag en men krijgt dan ook ruim de tijd om de vogels te bekijken. Voor beginnende vogelkijkers stellen we verrekijkers ter beschikking.  
afspraak  |  8u50  |  Parking Tolhuis (Rupeldijk), einde Tolhuisstraat Schelle, veerboot 9u, terug om 12u

foto  |  Nestvlot met visdiefjes  |  Karl Van Overloop