hoofding schelle

Wereldmeerdaagse zoekt vrijwilligers M/V 

De wereldmeerdaagse is een interactieve vorming rond mondiale thema’s voor middelbare scholieren. Van 6 tot 17 maart 2017 gaat een jubileum-editie door in de Schorre in Boom, helemaal in het thema ‘wereldburgerschap’. De wereldmarkt bestaat uit een 30-tal standjes waar de jongeren op een speelse kennis kunnen maken met het Zuiden.

Dit zeer geapprecieerde evenement, dat bewustwording bij de jongeren wil stimuleren, wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Er zijn meer dan tweehonderd vrijwilligers nodig om gedurende twee weken alle standen te bemannen. De vrijwilligers begeleiden een spel, vertellen een verhaal of gaan het gesprek aan met de jongeren, maar ook voor transport, opbouw en decoratie is alle hulp welkom. Informatie over vorige edities vind je op www.mundio.be. Kan je je vrijmaken en heb je zin om mee je schouders te zetten onder dit waardevolle project, stuur dan een mailtje naar milieu@schelle.be.

Solidair en sportief? 

Fiets, loop of wandel mee met Broederlijk delen !

Er is genoeg voor iedereen op deze aarde. En toch leven miljoenen mensen in armoede. Onaanvaardbaar!

Broederlijk Delen investeert daarom in plannen van de plaatselijke bevolking in 13 landen in Afrika en Latijns-Amerika, samen met lokale organisaties die de noden in hun streek het best kennen.

Je kan deze wereldwijde strijd tegen ongelijkheid steunen door je te laten sponseren tijdens sportieve activiteiten:

  • unieke fietstochten ‘Dwars door België’ en ‘Dwars door Oeganda’
  • wandeltocht ‘Dwars door de boerenbuiten’.
  • Ook tijdens de 20 km door Brussel kan je je aansluiten bij een groep solidaire lopers.

Meer informatie in bijgevoegde folders of via http://www.broederlijkdelen.be/nl/doe-mee.