Omwille van de stijgende cijfers in het aantal besmettingen in de provincie Antwerpen besliste de Antwerpse provinciale crisiscel eind juli over extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Op 27 augustus werden deze extra maatregelen opgeheven (vanaf middernacht) en gelden alleen nog de federale maatregelen
. Die kan je nalezen op https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/. In Schelle moeten enkel de federale maatregelen gevolgd worden. Er zijn momenteel geen andere gemeentelijke regels.

  • De nachtklok van 1.30 tot 5 uur valt weg.
  • Je moet geen mondmasker meer verplicht op zak hebben. Maar het is wel sterk aanbevolen want een mondneusmasker blijft verplicht in winkels, op het openbaar vervoer, op markten, op drukke plaatsen, in de bib, in openbare gebouwen … (zie de federale maatregelen!).

‘Verbondenheid, doorzettingsvermogen, risico-inschatting en aangepast gedrag zullen ons helpen om deze crisis met zijn allen te overwinnen en op de meest leefbare en veilige manier samen te leven met Corona-COVID19,’ beklemtoont gouverneur Cathy Berx. Daarom roept ze op om de maatregelen uit de politieverordening te blijven toepassen:

  • Maak er een gewoonte van om het mondneusmasker altijd op zak te hebben en zet het steeds op wanneer je een niet te mijden plaats nadert waar het risico op besmetting reëel is.
  • De horeca wordt aangemoedigd om 1,5 meter tussen gezelschappen te blijven respecteren. Aan tafels die op anderhalve meter van elkaar staan, kunnen mensen niet op 1,5 meter van de mensen aan de andere tafel zitten.
  • Ook de registratieplicht moet ernstig genomen worden. Een correcte registratie van iedereen op café of restaurant of op een evenement is immers cruciaal voor een degelijk contactonderzoek.
  • Eenieder die positief test houdt zich aan de verplichte thuisisolatie: verlaat het huis niet en ontvang ook geen vrienden of familie. Gouverneur Cathy Berx roept op om, wanneer je COVID19-positief bent, ook thuis je mondneusmasker op te zetten en zo geen huisgenoten of andere mensen in gevaar te brengen.
  • Houd je aan de verplichting voor testing, quarantaine of thuisisolatie wanneer je uit een rode of oranje vakantiezone terugkomt. Informeer de school en je werkgever hierover en breng de start van het nieuwe schooljaar of de continuïteit van je werk niet in het gedrang.
  • Een burgemeester kan voor zijn/haar gemeente specifieke regels vastleggen (bv rond waar een mondneusmasker ook moet gedragen worden). Check dus even of er specifieke maatregelen gelden in de gemeente waar je naartoe gaat op de gemeentelijke website.

Klik hier door naar het volledige persbericht van gouverneur Cathy Berx.

Laatste nieuws Bijkomende maatregelen provincie Antwerpen – opgeheven vanaf 27 augustus