Donderdag 4 juni organiseerde de gemeente de derde en voorlopig laatste huis-aan-huisbedeling in het kader van bescherming tegen COVID-19. Voor deze bedeling kocht het gemeentebestuur 8000 herbruikbare stoffen mondmaskers bij Think Pink. Deze organisatie ondersteunt patiënten met borstkanker. Elke inwoner vanaf 7 jaar ontvangt 1 exemplaar. Samen met dit mondmasker bezorgen we de filters van de federale overheid. Het lokale bestuur staat enkel in voor de bedeling. Elke persoon vanaf 7 jaar ontvangt één folieverpakking met één filterdoek in dat je kan verknippen in 2 filters.

Alle zakjes met brieven op naam en adres werden donderdagvoormiddag 4 juni gevuld. Vanaf donderdagnamiddag start de huis-aan-huisbedeling. Tegen vrijdagavond 5 juni zit bij elke Schellenaar deze levering in de brievenbus. De rondes zijn verdeeld in de pare en onpare straatzijden. Daardoor kan het dat jij de maskers al kreeg en je buren aan de overzijde van de straat nog niet.

Een grote dankjewel aan al onze medewerkers en de vrijwilligers voor het geleverde werk!

Lokaal bestuur draagt zorg voor u
Als lokaal bestuur droegen we ons steentje bij in de gezondheidspreventie van onze inwoners. Eind april ontving iedereen twee gezondheidsmaskers als eerste beschermingsmiddel. Vervolgens kreeg iedereen vanaf 7 jaar half mei een herbruikbaar masker van vzw Stop Darmkanker. Met deze bedeling bezorgen we een tweede herbruikbaar masker van Think Pink.

Gebruik en hergebruik dit persoonlijk beschermingsmateriaal. Mondmaskers zijn een extra middel om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. De meest effectieve maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan zijn regelmatig je handen wassen en een fysieke afstand van 1,5 meter houden van personen waar je niet mee samenwoont. Enkel samen kunnen en zullen we dit virus verslaan.

Te weinig mondmaskers of filterdoekjes in jouw brievenbus gekregen? Een foutje kan gebeuren en lossen we graag voor je op.
Geef je melding door aan onthaal@schelle.be – tel. 03 871 98 30 en we zorgen dat het zo snel mogelijk in orde komt.
Opgelet: Think Pink leverde 1 maat voor mannen en vrouwen, geen verschillende maat zoals in onze reeds vroeger opgemaakte brief stond.

Begeleidende maskers Think Pink:
https://www.schelle.be/wp-content/uploads/2020/06/Begeleidende-brief-mondmaskers-think-pink.pdf
Begeleidende brief federale filters:
https://www.schelle.be/wp-content/uploads/2020/06/Begeleidende-brief-federale-filters.pdf
Youtube-fragment gebruik federale filters:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=iY9pEpN_ZFc&feature=emb_logo
Link naar federale website met info rond filters:
https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/coronavirus/versterkte-maatregelen/filters-voor-zelfgemaakte
Alles over mondmasker en hoe je er zelf maakt:
www.maakjemondmasker.be

Laatste nieuws Derde bedeling: herbruikbaar mondmasker en filter