Het gemeentebestuur zoekt lokale helden die zich dagelijks inzetten om van onze wereld een aangenamer, positiever, veiliger, gezonder, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer plekje te maken. Dit kan een individu, organisatie, vereniging, school, bedrijf of groep zijn die een link heeft met één of meer duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Ben jij zo iemand of ken je iemand die in aanmerking komt?

– Stel jezelf of iemand anders kandidaat via milieu@schelle.be (voor 10/08/2019).
– Ken je andere individuen, organisaties, verengingen, scholen, bedrijven of groepen die zich dagelijks inzetten om van onze wereld een aangenamer en duurzamer plekje te maken? Geef ook gerust hun namen door!

Lees snel meer over ‘Lokale helden’ en stuur deze informatie zeker ook verder door naar mogelijke geïnteresseerden.

Wat doet een Duurzame Held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente?
De helden engageren zich om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) actief uit te dragen tijdens de campagneweek van 18 tot 25 september 2019:
– ze dragen de SDG-pin
– ze hangen het campagnemateriaal uit op hun kantoor / zaak / adres
– ze informeren hun netwerk waar mogelijk met behulp van het campagnemateriaal over de SDG’s
– ze zijn bereid aanwezig te zijn op lokale evenementen en waar mogelijk mee te werken aan interviews, promofilmpjes of andere vormen van communicatie rond de campagne.
– via een publiek profiel worden ze zichtbaar gemaakt op de campagnewebsite.

Waarom meedoen aan de Week van de Duurzame Gemeente?
Tijdens de campagneweek van 18 tot 25 september 2019 worden de lokale helden extra in de kijker gezet in de volledige gemeente.
Er wordt gecommuniceerd over de bezigheden van de lokale helden via de gemeentelijke communicatiekanalen. De lokale helden worden mee opgenomen in het heldenbestand op www.duurzamegemeente.be.

De campagnewebsite www.duurzamegemeente.be wordt de draaischijf van de campagne: je zal er voorstellingspagina’s van de duurzame helden vinden, een geografisch overzicht van alle deelnemende gemeenten, foto’s en filmpjes van de activiteiten tijdens de campagneweek en laagdrempelige info over de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Wat?
Op 25 september 2015 ondertekende België als één van 193 landen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (de Sustainable Development Goals of kortweg SDG’s), ook wel gekend als “de Agenda 2030”. De SDG’s verenigen een aantal internationale afspraken (armoedebestrijding, klimaatactie, rechtszekerheid, …) en roepen op tot een integrale aanpak. De Agenda 2030 is universeel en roept elk land en elke actor op om verantwoordelijkheid te nemen. Ook de Vlaamse lokale besturen hebben dus een rol te spelen. Lokale besturen zijn zelfs, als eerstelijnsoverheid, een doorslaggevende actor. Zij zijn de sleutel om lokaal en van onder uit dynamieken op gang te brengen die de transitie naar een duurzame wereld mogelijk maken.

Laatste nieuws Schelle zoekt duurzame lokale helden!