hoofding schelle

Plaatselijke Werkgelegenheidsagentschap PWA 

Het PWA of het Plaatselijke Werkgelegenheidsagentschap geeft langdurige werklozen de mogelijkheid om zonder verlies van uitkering wat bij te verdienen. PWA helpt mensen die al een tijdje werkzoekend zijn om de vrijgekomen tijd op een zinvolle manier in te vullen.

Als je meer wil weten, kom dan gerust eens langs op onze zitdag. Ook als je bijvoorbeeld wat extra hulp nodig hebt in de tuin of een klein klusje wil laten doen, helpen wij je graag verder.

Adres: Jozef Van Cleemputplein 4, 2850 Boom
Tel.  03 880 86 97 of 03 880 86 98
E-mail: info@pwarupelstreek.be

Zitdagen in de gemeente Boom
Maandag: 9u tot 12u (op afspraak) en van 14u tot 16u
Dinsdag: 9u tot 12u en van 14u tot 16u
Woensdag: 9u tot 12u (op afspraak) en van 14u tot 16u

Waaruit bestaat PWA-werk?
Kleine klussen zoals schilderen, poetsen bij privé-personen maar ook ondersteunende activiteiten bij scholen, vzw’s, verenigingen en lokale overheden.

Wie mag werken voor het PWA?
- mensen die 2 jaar en langer werkloos zijn
- werklozen vanaf 45 jaar en minstens 6 maanden uitkeringsgerechtigd zijn
- oudere werklozen die een vrijstelling genieten
- leefloontrekkers die ingeschreven zijn als werkzoekenden
- mensen die in de voorbije 3 jaar minstens 24 maanden werkloosheid kunnen bewijzen.

PWA wordt wijk-werken 

Vanaf 1 januari 2018 wordt PWA omgevormd tot ‘wijk-werken’. Dat is een beslissing van de Vlaamse Regering en concreet betekent het dat VDAB, samen met heel wat steden en gemeenten, voortaan dit ‘wijk-werken’ organiseert.

Geef eens ervaring cadeau
Met het ‘wijk-werken’ gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, in verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week om extra werkervaring op te doen. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: dit is immers een stap in hun zoektocht naar een duurzame job.

Er zijn veel activiteiten mogelijk
Via ‘wijk-werken’ laat je verschillende soorten opdrachten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden bij je thuis of over de kinderopvang of de busbegeleiding in je school: met ‘wijk-werken’ kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een parkingwachter of logistieke hulp bij events, doet beroep op een ‘wijk-werker’.
Bij je registratie krijg je een overzicht van alle activiteiten die mogelijk zijn in jouw gemeente.

Uniforme aanpak in heel Vlaanderen
De samenwerking tussen steden en gemeenten én VDAB zorgt voor een duidelijke en vereenvoudigde administratie. Vanaf nu betaal je één vaste prijs die geldt voor alle ‘wijk-werk’-activiteiten in je regio.

Alle info op vdab.be/wijk-werken