De medewerkers van de groendienst doen hun uiterste best om zo snel mogelijk de herfstbladeren van het openbaar domein zoals voet- en fietspaden op te ruimen. Daarnaast staan er in onze gemeente ongeveer 70 bladkorven. Je mag deze enkel gebruiken om bladeren te verzamelen van gemeentelijke bomen.

Helaas vinden we in de manden ook bladeren uit privé-tuinen, snoeiafval, gras en sluikstort. Daardoor neemt het leegmaken veel tijd in beslag en is er een hoge verwerkingskost. Onze zwerfvuilhandhavers zullen controles uitvoeren op het gebruik. Bij herhaaldelijk foutief gebruik neemt de groendienst de bladkorf weg.

TIP: Gevallen bladeren zijn een prima meststof voor de tuin en beschermen planten tegen bevriezing. Dorre takken en blaadjes zijn perfect voor insecten om te overwinteren. Bedek je moestuin met bladeren, leg ze tussen struiken en rond bomen of gebruik ze om je compost te verrijken.

Heb je te veel gevallen bladeren in je tuin? Dan kan je ze ook naar Plukboerderij Zinckval (Zinckvalstraat 1) of naar het voedselbos (volkstuin Aerdborg – Tuinlei) brengen. Daar staan bladmanden klaar waar enkel gevallen bladeren uit de tuin in gedeponeerd mogen worden.

Eventuele vragen, opmerkingen of meldingen rond herfstbladeren zet je op mail naar milieu@schelle.be of je gebruikt de meldingskaart op onze website. Zo kunnen we jouw bericht makkelijker verwerken en beantwoorden.

Laatste nieuws Herfstbladeren en bladmanden