Update 24 januari 2021

Eerdere beslissingen die van kracht blijven:

 • Verplicht thuiswerk blijft aangehouden.
 • Meer testen. De ministers van Volksgezondheid en de Taskforce Testing krijgen de opdracht om binnen de huidige testcapaciteit het aantal PCR-testen en antigeentesten op te voeren.
 • Waakzaamheid in het onderwijs. Extra aandacht moet gaan naar het respecteren van de sanitaire maatregelen en het respecteren van de quarantaine van schoolgaande jongeren, in het bijzonder voor schoolgaande jongeren uit onze buurlanden die een minder gunstige epidemiologische situatie kennen. 
 • Sociaal contact
  – Je mag met maximum 1 dezelfde persoon dicht contact hebben (knuffelcontact). 1,5 meter afstand is dan niet nodig.
  – Nodig je iemand uit bij je thuis ? Je mag maximum 1 knuffelcontact per gezin uitnodigen.
  – Woon je alleen ? Je mag jouw dicht contact en nog één extra persoon uitnodigen bij je thuis. Deze personen mogen niet op hetzelfde moment in je huis zijn.
  – Buiten mag je met maximum 4 personen zijn. Je moet 1,5 meter afstand houden. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
  – De avondklok tussen middernacht en 5.00 uur blijft van kracht, net als het geldende samenscholingsverbod. De avondklok geldt niet voor woon-werkverkeer, professionele verplaatsingen, of belangrijke en niet-uitstelbare verplaatsingen (bijvoorbeeld om medische redenen).
 • Strikte regels voor reizen: reizen wordt ten stelligste afgeraden.
  Moet je toch naar het buitenland? Er zijn 3 soorten zones. Kijk op de website van Buitenlandse Zaken: diplomatie.belgium.be
  Je moet een formulier invullen voor je terugkomt naar België. Je vindt dit formulier hier.

Laat je vaccineren
Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Het is dus heel belangrijk om je te laten inenten! Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.
Wil je hierover meer lezen, surf dan naar https://www.laatjevaccineren.be/covid-19. Deze website krijgt regelmatig een update.

De Rupelstreekgemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Aartselaar kozen in samenspraak met de Eerstelijnszone RupeLaar de locatie voor het vaccinatiecentrum: dat wordt ingericht in het nieuwe gebouw Log!Ville (*) op het Wetenschapspark aan de Galileilaan in Niel. Lees hier meer.

 

Download de app Coronalert
Coronalert waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus.
Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. Zo bescherm je je gezondheid én je privacy.
Download de app:
– in de App Store

in Google Play
www.coronalert.be

Algemene info: https://www.info-coronavirus.be/nl/
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen?
info-coronavirus@health.fgov.be
– 0800 14 689 (het contactcenter van FOD Volksgezondheid)
Ook op de twitter-account van de FOD Volksgezondheid (@be_gezondheid) en facebookpagina (@volksgezondheid) worden alle nieuwe ontwikkelingen en het hygiëne-advies gepost.

Leven en wonen Corona