Veiligheid


BE-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente gebruik maken van BE-Alert, een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht kan uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners snel de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste lijn of een e-mail. Om een bericht te ontvangen, moet je je wel inschrijven. Surf hiervoor naar www.be-alert.be. Je kan meerdere adressen of telefoonnummers registreren. Zo blijf je steeds op de hoogte bij een noodsituatie bij je thuis, op het werk of bij je familie.

Gratis inschrijven kan via deze link.

Heb je geen mailadres? Dan kan je je registreren via het onthaal van het gemeentehuis.
Je vult hiervoor een formulier in met je gegevens en de gemeente voert je telefoonnummer in waarop je verwittigt wordt bij een noodsituatie. Druk het formulier af via de website van Be-Alert of haal je exemplaar op het onthaal.

Leven en wonen Veiligheid BE-Alert