Vanuit de gemeente, in samenwerking met Noodplanning Waterkant, zoeken we naaisters die vrijwillig mondmaskers willen maken. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt met de juiste materialen en in hygiënische omstandigheden. De zelf gemaakte maskers geven onvoldoende bescherming voor dicht contact met besmette personen. Daarom kunnen we deze maskers niet gebruiken voor artsen of verpleegkundigen.

Maar er zijn nog veel andere mensen die wel in aanmerking komen. Mensen die minder dicht contact hebben maar toch in de buurt kunnen komen van besmette personen. Daarom verspreiden we deze maskers aan oa loketbedienden, niet verzorgend personeel in woonzorgcentra, kwetsbare mensen, brandweer, politie, winkelpersoneel, …

Wil je helpen, beschik je over materiaal, een naaimachine en heb je vervoer om de mondmaskers af te leveren aan het gemeentehuis? Meld je dan aan via deze link naar het formulier. Na inschrijving nemen wij contact op. Er is geen vergoeding voorzien voor het maken van de maskers of het materiaal, we rekenen op jouw solidariteit.

Gezocht materialen!
Er reageerden al talloze vrijwilligers, maar ze hebben nood aan stoffen en linten nodig.
Wat zoeken we: synthetische stof(polyester), katoen, polypropyleen, linten, stofzuigerzakken en koolstoffılters.
Heb jij dit liggen? Of heb je een bedrijf dat een beetje kan missen?
Stuur een mailtje naar vrijwilligers.waterkant@boom.be
Zo maken onze vrijwilligers er mondmaskers mee.

Laatste nieuws Mondmaskers: naaisters en materiaal gezocht