Onderwijs


Academie voor Muziek en Woord Hemiksem – Schelle – Niel

Je kan kiezen uit twee domeinen: muziek en/of woord. De twee richtingen zijn volledig uitgebouwd en gespreid over 12 jaar: 2 jaar eerste graad, 4 jaar tweede graad (3 jaar voor volwassenen), 3 jaar derde graad en 3 jaar vierde graad. Binnen het domein kies je in de loop van je loopbaan als leerling muziek voor de optie klassiek, jazz-pop-rock of musical. Als leerling woord kies je voor speltheater of verteltheater. Je krijgt zowel individueel als in groep les. Zo krijg je de kans mensen met dezelfde interesse te leren kennen en je vrije tijd artistiek in te vullen.

Hiernaast biedt de academie nog een extra aanbod aan:
– een uitgebouwde kooropleiding
– een cursus muziekbeluisteren voor leken en kenners
– kinderklanken: een cursus voor jonge leerlingen die opteren slechts één uur les per week te willen volgen zonder meer
– kinderorkest: een ‘symfonisch orkest’ op kindermaat
– schoolorkest: een orkest voor studenten en oud-studenten of afgestudeerden. Of zelfs een coaching van je eigen kamermuziekensemble

www.academiehsn.be

Start online inschrijvingen vanaf 3 juni – 10 uur

Als moderne organisatie zijn we verplicht om mee te springen op de digitale trein. Tot vorig schooljaar hadden we tijdens de inschrijvingsperiode steeds te kampen met lange wachtrijen. Door het implementeren van de mogelijkheid tot online inschrijven, moet enerzijds de administratieve last die dit met zich meebrengt dalen. Anderzijds komen we hiermee ook tegemoet aan de vraag van onze klanten, de studenten en hun ouders, wiens drukke agenda’s deze wachtrijen kunnen missen.

Uiteraard kan je nog steeds aan onze balie terecht om je in te schrijven. Deze inschrijvingen starten gewoontegetrouw op 15 juni.
Meer info: www.academiehsn.be

Onderwijs en kinderopvang Onderwijs Academie voor Muziek en Woord Hemiksem-Niel-Schelle