Zaterdagnamiddag 19 november 2022 werd het nieuwe gebouw voor de Buitenschoolse Kinderopvang De Schellebel officieel geopend. De 2,5 tot 12-jarigen zijn vanaf nu voor en na de schooluren welkom in een gloednieuw energiezuinig gebouw aan de Lazernijweg 2. Er kunnen 98 kinderen opgevangen worden wat een uitbreiding met 27 plaatsen is.

Drie leefgroepen
In het nieuwe gebouw werken we met aparte leefgroepen. Op het gelijkvloers vangen we de kleuters met liefde en zorg op. Hierdoor kunnen we extra aandacht voor hun ontwikkeling en de zelfredzaamheid bieden. Vanaf de lagere school vertoeven ze op de eerste verdieping. De kinderen tot en met het derde leerjaar hebben een ruimte aan de ene kant van de verdieping. Vanaf het vierde leerjaar verhuizen ze naar de laatste leefgroep.

Deze opsplitsing zorgt voor meer rust bij de kleuters en uitdagende spelactiviteiten voor de oudere kinderen. Elke ruimte is opgedeeld in verschillende hoeken om te spelen, te lezen, te knutselen of huiswerk te maken. De nadruk ligt op spel, sociale ontwikkeling en zelfontplooiing onder toezicht van opgeleide kinderbegeleiders. Zij zijn niet aan vaste leefgroep toegewezen en blijven met alle kinderen in contact.

Op de tweede verdieping is een polyvalente ruimte waar projecten zoals multimove en middagslapers vanaf november plaatsvinden. Ook de scholen kunnen tijdens de schooluren terecht in het gebouw.

Uitdagende buitenruimte
Daarnaast vormt buiten spelen ook een belangrijk aspect in het opvanggebeuren. Er is een terras op de eerste verdieping voor de lagere school en een uitdagende buitenruimte waar kinderen van alle leeftijdsgroepen samen mogen spelen.

We vinden het belangrijk dat ouders en kinderen zich goed voelen en betrokken zijn bij de opvang. Een gezin heeft, tijdens de openingsuren, steeds toegangsrecht tot alle ruimtes waar het kind wordt opgevangen. Elke ouder meldt zijn/haar kind bij het onthaal aan met zijn identiteitskaart. Daarna kan de ouder zijn/haar kind naar de leefgroep brengen en aan het einde van de dag terug ophalen.


Het Schellebel-team kijkt uit naar deze nieuwe start en hoopt dat alle gezinnen zich in deze locatie snel thuis voelen!

Meer info over de voor- en naschoolse opvang: https://www.schelle.be/onderwijs-en-kinderopvang/kinderopvang/bko-de-schellebel/

Laatste nieuws Opening nieuwbouw Buitenschoolse Kinderopvang De Schellebel