Zaterdag 12 en zondag 13 februari is het zover. Dan gaat de spade in de grond voor de eerste aanplant van het nieuwe voedselbos aan de Tuinlei. 1500 streekeigen planten wachten op helpende handen om hun vaste stek rondom het terrein te krijgen.
Iedereen is welkom om zijn steentje bij te dragen aan de aanplant van deze ecologische gemeenschapstuin. Je hoeft geen groene vingers te hebben, want Natuurpunt coördineert de plantactie en geeft je een vakkundig woordje uitleg! Geen mooiere manier om aan een klimaatvriendelijke én gezellige toekomst te bouwen dan samen met je vrienden of gezin een stukje haag van het Schelse voedselbos aan te planten.


Het terrein is meer dan 7000m² groot. Dus er is heel veel ruimte én gezonde buitenlucht om dit volledig coronaveilig te organiseren. We vragen om een mondmasker mee te brengen voor momenten waarop je geen afstand zou kunnen bewaren. Verder doe je best handschoenen en laarzen aan. Breng zeker een spade mee als je die hebt.


De voorziene plantmomenten zijn:
– Zaterdag 12 februari van 9-12 uur
– Zaterdag 12 februari van 13-16 uur
– Zondag 13 februari van 13-16 uur

Voor de praktische organisatie vragen we je om in te schrijven voor een tijdsblok.
Bij voorkeur door online dit formulier in te vullen: https://bit.ly/voedselbos_feb2022
of als dat niet lukt met een mailtje naar milieu@schelle.be.
Het terrein ligt naast de volkstuin Aerdborg aan de Tuinlei. Je bereikt de voormalige maïsakker via de poort van de volkstuin. Daar meld je aan bij het tentje.

Dit project komt tot stand met steun van de provincie Antwerpen, de VLM en het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling

 

Laatste nieuws Plant mee de haagkant rond het nieuwe Schelse voedselbos!