Vanaf woensdag 25 september sensibiliseert het gemeentebestuur de bezoekers van de speeltuin in het park van Schelle om niet meer te roken in het zicht van kinderen. Want zien roken, doet roken en dat kopieergedrag willen we vermijden. De start valt samen met de jaarlijkse scholenveldloop in de omgeving van het park.

Schelle sluit als ‘gezonde gemeente’ aan bij ‘Generatie Rookvrij’. Dit is een brede beweging van organisaties die ijveren voor een samenleving waarin kinderen en jongeren niet meer verleid worden om te beginnen met roken.

Veilig en gezond spelen
Als eerste actie bezorgden we aan GBS De Klim en de Sint-Lutgardisschool borden met ‘hier leer ik rookvrij’. De borden hangen aan de ingangen om er op te wijzen dat er binnen de schoolpoort niet gerookt mag worden.

Een tweede stap is het rookvrij maken van de speeltuin in het park. Aan de ingang van de speeltuin hangt vanaf 25 september een bord ‘hier speel ik rookvrij’. Aan rokers vragen we om op deze kindvriendelijke plaats niet te roken, ook geen e-sigaret.

Kinderen moeten zich veilig en gezond amuseren. Weg met de vieze rook, het risico op brandwonden of peuken die door kinderen opgepakt worden. Het gaat niet om een verbod met boetes, het is een sensibiliserende actie.

Rookstopcursus in groep
Al verschillende keren zonder succes geprobeerd om te stoppen met roken? Niet erg. Klaar voor een nieuwe poging? Wij helpen je om er de beste ooit van te maken!

De rookstopcursus bestaat uit 8 sessies onder begeleiding van een tabakoloog. Samen werk je toe naar je rookstopgedrag en wissel je tips en ervaringen uit om te stoppen met roken.

Woensdag 2 oktober om 20 uur is er vrijblijvend en gratis een infosessie over de cursus in het gemeentehuis, Fabiolalaan 55, Schelle.

Praktisch
Rookstopcursus op acht woensdagen (6-13-20-27 november, 11 december, 8-29 januari en 19 februari)
telkens van 20 tot 21.30 uur op het gemeentehuis van Schelle.
De volledige cursus kost 48 euro (of 24 euro voor personen met recht op verhoogde tegemoetkoming).

Inschrijven voor de infosessie en/of cursus:
onthaal@schelle.be – 03 871 98 30

Laatste nieuws Rookvrije speeltuin in het park