STROOM, een nieuw muziek- en kunstfestival met een hart voor duurzame natuur, vindt plaats van 23 juni tot 31 augustus in de Scheldevallei.

Van 23 juni tot en met 3 juli 2022 vormt de Scheldevallei de bron voor een nieuw muziekfestival rond natuur en duurzaamheid. Laat je met STROOM 11 dagen lang meevoeren op een muzikale ontdekkingstocht met grote outdoor concerten, intieme muzikale belevenissen, duurzame discours. STROOM meert elke dag aan in een andere stad of gemeente tussen Antwerpen en Gent en brengt je langs de Kastelen van de Schelde, oevers met wijds uitzicht en verborgen parels, waar gerenommeerde artiesten een ode brengen aan de rivier.

Fototentoonstelling #herecomestheflood
Tot eind augustus loopt het kunstproject #herecomestheflood in Schelle en 22 andere gemeenten. De Nederlandse kunstenaar Rem van den Bosch nam langs de oevers van de Schelde foto’s van modellen die, gekleed in een signaalrode kleur, als stille boodschappers met hun handen de hoogte aangeven die het waterpeil bij een gevaarlijke overstroming zou bereiken op de Schelde, Durme of Rupel. Met zijn confronterende foto’s is de fotograaf niet uit op sensatie, maar wel op waterbewustzijn en een open gesprek over de toekomst. Zo ontdek je via kunst niet alleen de natuurlijke pracht van deze streek, maar ook de kwetsbaarheid ervan.

In Schelle kan je zijn werk bewonderen aan de Laarkapel. Samen met onze buurgemeenten organiseren we een fotowedstrijd. Stuur jouw foto in en maak kans op een streekmand of een verblijf in een B&B. Klik hier door naar het wedstrijdreglement:
https://bit.ly/fotowedstrijdherecomestheflood2022

Het activiteitenaanbod vind je op www.festivalstroom.be
Een deel van de activiteiten is gratis, andere zijn betalend. 

Laatste nieuws STROOM: een nieuw festival in de Scheldevallei