hoofding schelle

Oudejaarsnachtbiljet De Lijn gaat digitaal 

Dankzij de steun van jouw gemeentebestuur kan je ook dit jaar gratis gebruik maken van alle Feestbussen en –trams van Oud op Nieuw.
Het Oudejaarsnachtbiljet wordt deze editie als Oudjaar ticket op SMS uitgereikt. Je hoeft dus niet meer naar de gemeente om je Oudejaarsnachtbiljet op te halen.
De link naar het registratieportaal vind je hier
Na registratie krijg je een e-mail van De Lijn met de instructies voor de activatie van jouw SMS Oudjaar ticket. Je kan tot maximum 4 gezinsleden registreren onder één GSM-nummer. Belangrijk is wel dat iedereen alle verplaatsingen samen maakt, elke reiziger dient namelijk over een geldig vervoerbewijs te beschikken.

Het SMS ticket is geldig van 31 december 2017 om 18.00u tot 1 januari 2018 23.59u. Je mag binnen de geldigheidsperiode zoveel verplaatsingen maken als je wil. Je activeert je ticket door EVENT te sturen 4884 tijdens Oudjaar voor je op de bus of tram stapt. Per SMS ticket wordt er een kost van 0,15 euro aangerekend door je provider.
Indien je niet wenst te registreren kan je nog steeds terecht in de Lijnwinkels of bij de chauffeur om je Oudejaarsnachtbiljet aan te kopen aan de prijs van 3,00 euro of koop je een Oudjaar SMS ticket via EVENT naar 4884 aan de prijs van 3,00 euro (+0,15 euro providerkost).

We wensen je alvast een bruisende feestnacht en veilige verplaatsingen dankzij jouw privé-chauffeur van De Lijn!
Hieronder vind je meer informatie over de dienstregeling.


Nieuwe dienstregeling Zuiderveren vanaf 11 november 2017 

Vanaf zaterdag 11 november wordt de dienstregeling ‘Zuiderveren’ aangepast! Vanaf dan verdubbelt DeWaterbus haar frequentie met de ingebruikname van een tweede vaartuig.

Doordat DeWaterbus in Hemiksem en Kruibeke aanmeert aan het ponton van de VLOOTveren is het noodzakelijk de beide dienstregelingen op elkaar af te stemmen. In overleg met de betrokken lokale besturen, bedrijven en schooldirecties werd gestreefd naar een optimale en veilige verbinding tussen DeWaterbus en de Zuiderveren.

Ontdek hier de nieuwe dienstregeling: http://www.welkombijvloot.be/sites/default/files/public_files/folder%20nieuwe%20dienstregeling%20zuiderveren.pdfWijzigingen buslijnen 290 en 295 

Vanaf 1 juni rijden lijnbussen 290 en 295 tot aan het nieuwe overstappunt Antwerpen-Zuid. Van daaruit kan je Antwerpen verder binnenrijden met de tram. Tramlijn 24 wordt vervangen door twee nieuwe lijnen (8 & 10) en ook de bestaande lijn 4 zal zorgen dat je tijdens de piekuren maximaal 6 minuten op een tram moet wachten. Tijdens de daluren zal je in het slechtste geval 15 minuten in de wachthokjes van het nieuwe knooppunt moeten doorbrengen.

De Lijn maakt zich sterk dat je als reiziger in veel gevallen sneller ter plaatse zal zijn ondanks de overstap. De trams hebben immers een vrije bedding en staan daardoor -in tegenstelling tot de bussen- niet in de files in de Antwerpse binnenstad.

 

 

 

 

 

 De lijn heeft realtime info voor u 

De lijn beschikt online over de "realtime informatie" van de bushalte aan het gemeentehuis.
Zo ziet u via deze link op elk ogenblik wanneer de volgende bus aankomt en vertrekt.
Deze informatie refresht elke minuut. 


Ticket, B- Dagtrip kopen of je abonnement verlengen? Probeer onze automaat in Schelle! 

Vanaf heden is het NMBS-station van Schelle uitgerust met 1 automaat. Elke reiziger heeft de mogelijkheid om zijn ticket aan te kopen alvorens de trein in te stappen. Je kan zowel met cash als met betaalkaarten betalen. Hoe je een standaardbiljet koopt kan je hier bekijken?

De automaat maakt deel uit van een park van 740 toestellen, verdeeld over het gehele land, verspreid over 555 stopplaatsen en zijn meteen herkenbaar dankzij het gekende logo van NMBS.