Je moet steeds vooraf een afspraak maken met de triagepost. Als je zonder afspraak naar de triagepost gaat voor een coronatest kan je niet verder geholpen worden. Werken op afspraak garandeert dat je veilig geholpen wordt en dat er geen lange wachtrijen ontstaan. Kom ook stipt op het uur van jouw afspraak!

Huisartsen kunnen patiënten doorverwijzen naar de triagepost bij AZ Rivierenland aan het ziekenhuis van Rumst (Reet). Dit doen ze als ze inschatten
dat een telefonische raadpleging voor een mogelijk besmette COVID 19-patiënt onvoldoende is.
1) Neem telefonisch contact op met je huisarts of de huisartsenwachtpost N16 (weekend en feestdagen) bij symptomen zoals koorts, hoest of ademhalingsmoeilijkheden.
2) De arts bepaalt of een consultatie nodig is en waar dit kan doorgaan.
3) Indien nodig verwijst de arts je door naar het triagepunt aan het ziekenhuis van Rumst. De arts maakt hiervoor een afspraak.

Coronatest na reis naar rode zone
Als je een rode zone in het buitenland bezocht, ontvang je na het invullen van het passenger locator form een QR-code om een verplichte coronatest te laten uitvoeren.

Hoe ga je te werk?
➞ Je komt terug uit een rode zone, je hebt een QR-code en je hebt symptomen:
je maakt nog geen afspraak bij de triagepost maar je raadpleegt eerst telefonisch de huisarts voor de verplichte coronatest en een onderzoek.
➞ Je komt terug uit een rode zone, je hebt een QR-code en je hebt geen symptomen:
je maakt vooraf een afspraak op de triagepost. Dit kan via www.afspraken.be (kies triage rupel als zorgverlener)
Niet online? Maak je afspraak via het nummer 03 880 96 10.
Maak je afspraak liefst online zodat de telefoonlijnen zoveel mogelijk vrij blijven.
➞ In andere gevallen, dus als je geen QR-code hebt, moet je steeds via je huisarts een afspraak maken om een coronatest te doen.

Laatste nieuws Triagepost aan ziekenhuis Rumst