hoofding schelle

Politie Rupel start promotiecampagne Rupelse Blauwe Lijn 

RUPELSTREEK – De Lokale PolitieZone Rupel lanceert deze maand een campagne met affiches en berichten op sociale media ter promotie van de 'Rupelse Blauwe Lijn'. Op het nummer 03 443 09 00 kan men elke dag van het jaar, ook op zon- en feestdagen van 08.00 tot 20.00 uur terecht met niet-dringende meldingen van hinder, overlast en bezorgdheden in het domein van veiligheid en voor een afspraak met het wijkteam.

Al enkele jaren promoot de Lokale PolitieZone Rupel haar telefoonnummer 03 443 09 00 niet alleen voor het melden van niet-dringende veiligheidsproblemen maar ook voor administratieve vragen zoals het opvragen van documenten en attesten, vragen over vergunningsdossiers voor een wapen of vragen of bemerkingen over een ontvangen verkeersovertreding.

Om de telefonische dienstverlening te verbeteren, wordt er nu een nieuw administratief telefoonnummer met een keuzemenu in gebruik genomen. Op alle brieven van de politiezone zal vanaf nu het nieuwe administratieve telefoonnummer worden vermeld. Door het keuzemenu komt men tijdens de kantooruren rechtstreeks in contact met de juiste persoon die kan helpen met een attest, een vraag over een verkeersovertreding of een inlichting over een aanvraag voor een wapenvergunning.

Het bestaande nummer 03 443 09 00 wordt met deze verandering omgedoopt tot 'Rupelse Blauwe Lijn' naar het voorbeeld van de 'Blauwe Lijn' van de Politie Antwerpen. Elke dag, ook op zon- en feestdagen, van 08.00 tot 20.00 uur kunnen bewoners op de Rupelse Blauwe Lijn terecht voor niet-dringende meldingen zoals hinder in hun wijk of overlast van omwonenden. Ook voor een afspraak met iemand van het wijkteam kan men bij de “Rupelse Blauwe Lijn” terecht. Voor dringende tussenkomsten door politie of voor het melden van verdachte zaken belt men natuurlijk op het moment zelf het nummer 101.

Samen werken we aan een veilige Rupelstreek!


Uw politiewijkteam in Hemiksem, Niel en Schelle gekende gezichten, andere werkplaatsen 

RUPELSTREEK – De wijkinspecteurs zijn voor de burgers het eerste aanspreekpunt van de politie en zijn de “ogen en oren” binnen hun wijk. Wijkinspecteurs zijn een sleutelpositie binnen de politie. Ze worden ingevuld door gepassioneerde mensen die dienstverlening hoog in het vaandel dragen. In de wijkteams van de gemeenten Hemiksem, Niel en Schelle werden in het kader van de actie ‘Ken uw politiewijkteam’ begin oktober enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

Om een optimale dienstverlening en kwaliteit in stand te houden, werden een aantal wijkinspecteurs van de gemeenten Niel, Schelle en Hemiksem van plaats gewisseld. Als wijkinspecteur is het enerzijds belangrijk niet vast te roesten in één wijk. Anderzijds kan een nieuwe wijkinspecteur een frisse blik werpen op bepaalde wijkproblemen en mogelijke oplossingen bieden.

Naar aanleiding van de actie “Ken uw wijkinspecteur” verschuiven een aantal gekende gezichten van werkplek: (zie affiches in bijlage)

  • Wijkteam Hemiksem: Jean-Pierre Crauwels, Tom Ploegaerts, Philippe Serrien
  • Wijkteam Niel: Dirk Jacobs, Natasja Nolis, Luc Collier
  • Wijkteam Schelle: Foad El Makrini, Christel Roeymans, Katleen Dom

De wijkinspecteurs van Niel, Schelle en Hemiksem zullen net zoals hun collega’s van Boom en Rumst van deur tot deur gaan en zichzelf voorstellen. Elke wijkbewoner ontvangt een nieuwe fiche van zijn/haar wijkinspecteur.

Mensen die erop staan iemand van hun wijkteam te spreken, kunnen hem/haar op verschillende manieren contacteren:

 En om het onze bewoners nog makkelijker te maken, kan er vanaf nu ook een afspraak worden gemaakt met iemand van het wijkteam in de elektronische agenda op onze website http://www.politiezonerupel.be/. Men kan dan een afspraak inplannen wanneer het best past en men hoeft ook niet te veel tijd te verdoen in de wachtzaal van de politie.

Samen werken we aan een veilige Rupelstreek!