hoofding schelle

Middagmaal in Familiehof 

De seniorenraad haalt een oud initiatief vanonder het stof dat tot op heden nooit realiteit werd: elke senior die om één of andere reden moeilijkheden heeft met het bereiden van een warme maaltijd, kan voortaan terecht in Woonzorgcentrum Familiehof. Voor een warme maaltijd bestaande uit soep, hoofdschotel, nagerecht en koffie betaal je 7,50 euro. Graag goed op voorhand verwittigen of je een warme maaltijd komt nuttigen, telefonisch via 03 887.00.19 of via e-mail info@familiehof.be.

Betalen kan ter plaatse. Dit initiatief heeft drie voordelen: de warme maaltijd op zich, de wandeling heen en terug naar woonzorgcentrum Familiehof (beweging) en sociaal contact. De seniorenraad dankt de directie om die mogelijkheid te scheppen.


Computercursussen 

Ivebic biedt volgend seizoen drie vormingen aan, die wij graag in de kijker plaatsen: Beginternet, internetbankieren en leren werken met een tablet. Voor meer gegevens: raadpleeg de folder ‘Eb en Vloed’.  Voor de cursus ‘Beginternet’ is uiteraard geen voorkennis vereist, voor de overige twee een beetje kunnen werken met een pc. De cursisten waren tot nog toe meestal senioren, alsook de enthousiaste, vrijwillige lesgevers. Senioren, aarzel dus niet de stap te zetten !


Met uw Omnipas 65+ reist u zorgeloos en goedkoop 

Naar de kapper? Een uitstapje met de kleinkinderen? Of gaan lunchen met vrienden? De chauffeurs van De Lijn brengen u met plezier overal naartoe. Vlakbij huis of wat verder weg.
Want met uw Omnipas 65+ reist u overal in Vlaanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn. En dat tegen een voordeeltarief!
Voor minder dan 1 euro per week geraakt u overal met de Omnipas 65+!
Voor uw abonnement betaalt u slechts 51 euro voor een heel jaar. Zo hebt u altijd een geldig vervoerbewijs op zak. En dat is mooi meegenomen.
Zwaar beladen na het winkelen of moe na een dagje in de weer? Stap dan gewoon de bus of tram op, zelfs al moet u maar één halte verder.

Uw Omnipas 65+ verlengen

  • U ontving in juli een brief van De Lijn waarmee u uw abonnement kunt verlengen.
  • Ontving u geen brief of ging de brief verloren? Bel dan het infonummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut) om een nieuwe verlengingsbrief aan te vragen.

Wilt u een Omnipas 65+ bestellen

  • Surf naar http://www.delijn.be/tarieven en vul het aanvraagformulier in of ga naar een Lijnwinkel in uw buurt en vul daar een aanvraagformulier in
  • Na ontvangst van het aanvraagformulier stuurt De Lijn binnen de 10 werkdagen een overschrijvingsformulier op naar uw thuis
  • Na betaling wordt uw MOBIB-kaart met daarop uw Omnipas 65+ abonnement binnen de 10 werkdagen opgestuurd.

Vanaf dan kunt u zorgeloos op stap met alle bussen en trams van De Lijn.


Op zoek naar zorg en ondersteuning voor senioren?  

In de provincie Antwerpen neemt de vergrijzing toe. De vraag naar ondersteuning groeit mee. Sommige senioren kunnen zelfstandig thuis blijven wonen dankzij gezinszorg, aanvullende thuiszorg of familie en omgeving die bijspringen. Voor sommige ouderen is dit niet mogelijk. Dan is wonen in een assistentiewoning of een woonzorgcentrum de meest kwaliteitsvolle oplossing. Maar hoe vind je het aanbod dat het beste bij jou past?
Surf naar www.desocialekaart.be en ontdek welke opvang en ondersteuning mogelijk is in jouw buurt.
De sociale kaart is een databank met inhoudelijke gegevens, adressen en openingsuren van allerlei welzijns- en gezondheidsorganisaties. Via www.desocialekaart.be/handleidingen leer je hoe je de databank het beste kunt gebruiken.