Milieu & afval


Behaag … natuurlijk 2020: maak van je tuin een paradijs voor vogels, vlinders en wilde bijen!

De actie ‘Behaag natuurlijk’ wordt jaarlijks georganiseerd door Natuurpunt in samenwerking met de gemeente en de milieuraad.
Kant-en-klare streekeigen haagpakketten worden aangeboden tegen democratische prijzen. Vooral het inheemse karakter van de beplanting en de betekenis hiervan voor de fauna worden benadrukt. In de informatiebrochure staan afbeeldingen van de planten die je kan aankopen.

Vele Antwerpse gemeentes, waaronder Schelle, nemen deel aan de actie. Door de gezamenlijke aankoop kan het plantgoed tegen een gunstige prijs worden aangeboden.

Klik door naar de website www.natuurpunt.be/behaag en ontdek alle praktische info.
Bestellen kan tot vrijdag 30 oktober 2020 via dit bestelformulier.
Op vrijdag 27 november tussen 15 en 16.30 uur kunnen bestelling afgehaald worden op de parking van het gemeentehuis, inrijden via Leopoldstraat.

1000 bomen: plant jij mee?
Wapen je tegen de hitte en plant een boom in je tuin! Jouw tuin, klein of groot, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Via de groepsaankoop kan je kwalitatieve inheemse hoogstam solitaire bomen en fruitbomen aankopen aan een goede prijs.
Bekijk het aanbod op www.igean.be/1000bomen of www.rldevoorkempen.be/1000bomen

Isolatie voor zolder of dak
Heeft jouw dak ook nood aan een (extra) isolatielaag? Wist je dat er tot 30% van de warmte gewoon ‘verdwijnt’ via een slecht of niet-geïsoleerd dak? Hoog tijd dus om deze energievreter grondig aan te pakken!

Met de groepsaankoop van Igean kan je zonder zorgen, én voor een lagere prijs, dakisolatie laten plaatsen. Via de website vraag je een offerte aan. Igean zorgt dat jouw vraag bij de juiste aannemer terecht komt.
Inschrijven en info via deze link.

Zonnepanelen
Meer info via Igean

Leven en wonen Milieu & afval Samenaankoop