Met HOOGTIJ! op ontdekking in de Scheldevallei

Zondag 20 juni start de derde editie van HOOGTIJ! Feest in Rivierpark Scheldevallei.

Een zomer lang nemen Regionaal Landschap Schelde-Durme en LIFE Sparc je mee op sleeptouw langs de Schelde, Durme en Rupel. Van Destelbergen tot Zwijndrecht: in 23 gemeenten en steden maak je op een verrassende manier kennis met het water. Met unieke troeven als de getijdenrivieren, prachtige natuur en de overstromingsgebieden van het Sigmaplan valt er in de Scheldevallei heel wat te beleven. De editie van 2021 wil dan ook al je zintuigen prikkelen. Kom proeven op de picknickroutes, luisteren naar de Geluidsgolven-fietsroute, speuren tijdens een grote fietszoektocht en kijken naar de mooiste foto’s met zes expo’s in openlucht!

In de Rupelstreek bieden we met ‘Geluidsgolven’ een nieuwe beleving aan op de Baksteenfietsroute. Je komt ook van alles te weten over het Sigmaplan. Dat plan zorgt ervoor dat de Scheldevallei beter beschermd is tegen overstromingen en geeft de natuur daar een enorme boost mee.

Benieuwd hoe water onze streek op alle vlakken vormgeeft? Scan de QR-code op verschillende stopplaatsen langs de route en luister naar een verhaal, weetje of lied verbonden aan die plek. In Schelle is er een stopplaats in de Zinkvalstraat en aan het pompstation op de dijk.

Klik hier door naar de brochure van Hoogtij – Geluidsgolven.

Alle info op hoogtijscheldevallei.be.

Jaarmarkt
Het is jaarmarkt op de zaterdag voor de derde zondag van oktober.
De eerstvolgende jaarmarkt is gepland op zaterdag 15 oktober 2022.

Op UiTinVlaanderen.be kan je terecht voor de meest volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel.
Klik hier voor de activiteiten in Schelle.

Vrije tijd Gemeentelijke activiteiten