Hoogtij – Feest in de Scheldevallei!

Varen in een oude zeilboot? Een zeemeermin ontmoeten? Door de prachtige natuur trekken met een gids? Ontdek zondag 16 juni de vele troeven van de Scheldevallei tijdens ‘Hoogtij – Feest in de Scheldevallei’! Deze dag vol beleving op en rond het water belicht de bijzondere rol die ‘onze’ Schelde, het Sigmaplan en de Sigma-natuurgebieden spelen in de klimaatverandering. 22 Scheldegemeenten stelden een feestmenu samen met meer dan zestig activiteiten. Je vindt alle info terug op www.hoogtijscheldevallei.be.

Tocht met de milieuboot
Aan de aanlegsteiger in Schelle kan je inschepen voor een tocht met de milieuboot. Die neemt je mee voor een boeiende en leerrijke verkenning op het water. Vaar mee en kom alles te weten over het leven in en rond het water. Onderzoek zelf de waterkwaliteit en ook de klimaatverandering komt uitgebreid aan bod. Het programma is voornamelijk bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar.

De boot vertrekt om 10 uur, 11.30 uur, 14 uur en 15.30 uur voor een tocht van ongeveer een uur en een kwartier. Met elke boottocht kunnen zestig personen meevaren. Een ticket kost 4 euro, tot 18 jaar vaar je gratis mee.
Inschrijven kan tot 13 juni: onthaal@schelle.be – 03 871 98 30
Betalen doe je de dag zelf aan de infostand van Hoogtij op de dijk ter hoogte van de aanlegsteiger. Daar kan je ook nog inschrijven op eventuele vrije plaatsen.

Wandelen tussen Veer en Vliet, met volksverhalen door Schelle
Aan de infostand kan je zondag 16 juni tussen 10 en 18 uur de brochure van de wandeling ‘Tussen Veer en Vliet’ gratis meenemen. De tocht start aan de Veerdienst Schelle-Wintam en je kan kiezen tussen een traject van 12 of 6 km.

Door de eeuwen heen ontstonden heel wat legendes of volksverhalen rond gebeurtenissen of plaatsen in onze gemeente. Ze werden door jong en oud graag gelezen en beluisterd. Sommige van deze oude verhalen werden vrij bewerkt en gebruikt in de brochure. Verken dus het landelijke Schelle aan de hand van deze brochure en lees onderweg de verhalen over witte juffrouwen, spoken en waterduivels.

– Zondag 16 juni, van 10 tot 18 uur
– Schelle: infopunt aanlegsteiger, startpunt voor wandeling en boottocht
www.hoogtijscheldevallei.be met programma van de 22 gemeenten

Het is jaarmarkt op de zaterdag voor de derde zondag van oktober.
De eerstvolgende jaarmarkt vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2019.

Op UiTinVlaanderen.be kan je terecht voor de meest volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel.
Klik hier voor de activiteiten in Schelle.

Vrije tijd Gemeentelijke activiteiten