Evenementen in 2020
Vrijdag 11 en zaterdag 12 september: ScheveTorenFeest (afgelast en verplaatst naar 2021)
Vrijdag 18 en zaterdag 19 september: milieubeurs (afgelast)
Woensdag 23 september: scholenveldloop in park (afgelast)
Vrijdag 23 oktober: dag van de jeugdbeweging
Zaterdag 17 oktober: jaarmarkt, kermis en vuurwerk (afgelast)
Zondag 18 oktober: gocart-wedstrijd en kermis (afgelast)

Wandeling langs de groene rand in en om Schelle

Van 1 juli tot en met 30 september biedt de gemeente Schelle voor het eerst een wandelzoektocht aan. De wandeling van 8,2 km loopt via het wandelknooppuntennetwerk en brengt je langs de groene rand in en om Schelle. Je bepaalt zelf wanneer en hoe je de 15 te zoeken foto’s op het parcours ontdekt.

Een deelnameformulier kost 5 euro en koop je vanaf 1 juli:
– aan de balie van het gemeentehuis (Fabiolalaan 55)
– op de dienst Vrije Tijd (Parklaan 3)
– in Taverne Ravenstein (Provinciale Steenweg 55)
– en bij Brouwerij Het Ganzenhof (Steenwinkelstraat 377)

Jammer genoeg is een klein stuk van het parcours niet of moeilijk toegankelijk voor kinderwagens en/of rolstoelgebruikers.

Lever je deelnemingsformulier ten laatste op 1 oktober in en maak kans op een mooie prijs. De prijsuitreiking is voorzien op vrijdag 16 oktober 2020 vanaf 20 uur in Taverne Ravenstein.
Dit initiatief vormt een tweeluik met de zoektocht van de gemeente Boom die dit jaar door De Schorre voert. Voor het overkoepelend klassement werd ook een prijzentafel voorzien.

Info: vrijetijd@schelle.be – 03 870 35 21

Rupelse kunst aan het raam

Midden juni werd aan inwoners van Hemiksem, Schelle en Niel gevraagd om deel te nemen aan “Rupelse kunst aan het raam”. De respons was groot. Naast gekende kunstenaars deden ook veel onbekende talenten mee. Initiatiefnemer IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel (Intergemeentelijke Vereniging voor Bibliotheekwerking, Cultuur en Academie voor Deeltijds Kunstonderwijs) was dan ook bijzonder opgetogen met het resultaat.

Nu de eerste expoperiode van “Rupelse kunst aan het raam” is afgesloten, start zaterdag 15 augustus een nieuwe expo op exact 58 locaties in Hemiksem, Schelle en Niel. Dat zijn bijna de helft meer plaatsen dan de vorige keer! De deelnemers van de vorige periode wisselen voor deze nieuwe periode hun tentoongestelde werken. Daarnaast zijn er ook veel nieuwe kunstenaars bijgekomen. Het loont dus zeker de moeite om een nieuw parcours uit te stippelen, bij voorkeur te voet of per fiets.

Op de website www.ivebica.be komt alle info over de expo online. Aan het raam van elke deelnemer zal een kaartje hangen met de andere deelnemende kunstenaars in de gemeente.
De nieuwe expo loopt t.e.m. 20 september.
Bijkomende informatie is te bekomen bij de cultuurdienst via cultuur@ivebica.be

Het is jaarmarkt op de zaterdag voor de derde zondag van oktober.
De eerstvolgende jaarmarkt zou plaatsvinden op zaterdag 17 oktober 2020 maar deze werd afgelast omwille van de Corona-maatregelen.

Op UiTinVlaanderen.be kan je terecht voor de meest volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel.
Klik hier voor de activiteiten in Schelle.

Vrije tijd Gemeentelijke activiteiten