Op 15 februari 1945 – drie maanden voor het einde van de Tweede Wereldoorlog – was Schelle in diepe rouw. Die dag stortte op de hoek van de Steenwinkelstraat-Tuinlei een V1-bom neer waarbij zeven slachtoffers vielen.

Dinsdag 15 februari om 10 uur onthullen we op deze plek een gedenkplaat ter ere van alle slachtoffers in aanwezigheid van leerlingen uit het vierde leerjaar.

Opgelet: voor de veiligheid van de kinderen sluiten we dinsdag 15/2 van 9.45 tot 10.30 uur de Tuinlei tussen de E. Van Hoofstatstraat en Steenwinkelstraat af. Een omleiding voor wagens is voorzien via de Clement Bolsensstraat-E. Van Hoofstatstraat. Voetgangers en fietsers kunnen wel passeren.

Op 15 februari brengen we ook hulde aan verzetsstrijder August Coeck die op 32-jarige leeftijd het leven liet ter hoogte van Air Liquide in de Tolhuisstraat. Hij werd er getroffen door Duitse kogels. Met de gedenkplaat in de Tolhuisstraat brengen we hulde aan de verzetsstrijders en aan hun moed om bij te dragen tot de bevrijding van ons land. Deze plaat wordt onthuld in het bijzijn van familieleden van August Coeck.

In totaal kwamen dertien V1 en V2-bommen op Schels grondgebied terecht: zeven in de Tuinlei, zes op andere plaatsen. Honderden huizen werden verwoest en daarbij vielen dertien dodelijke slachtoffers en meer dan honderd gewonden.

Laatste nieuws Inhuldiging gedenkplaten Tweede Wereldoorlog op 15 februari