Toerisme


Opleiding tot StreekKenner

De Streekvereniging Zuidrand en het Antwerpse deel van de toeristische regio Scheldeland (Rupelstreek, Klein-Brabant, Willebroek en Zwijndrecht) starten in september een nieuwe opleiding tot StreekKenner.

Met een laagdrempelige opleiding willen zij geïnteresseerde vrijwilligers en bestaande gidsen aantrekken.

Zo komen o.a. het landbouwverleden en de rijke geschiedenis en ambachten aan bod, naargelang de aard van de regio. De deelnemers leren de streek kennen in al haar facetten om later zelf aan de slag te gaan als streekKenner.

Meer info en inschrijvingen kan u hier terugvinden

 

Ontdek de Rupelstreek op zijn ‘zondags’

13 juni, 4 juli, 1 augustus, 5 september, 3 oktober 2021
Telkens van 14 tot 16 uur (Schelle, 3 oktober 16.30u)

Met Toerisme Rupelstreek trek je er elke eerste zondag van de maand op uit.
5 zondagen brengen ervaren gidsen een verhaal over waterlopen, voormalige industriële sites en hun omgeving. Al eeuwenlang bepalen Rupel, Schelde en Nete het landschap in de Rupelstreek. Zij geven nog steeds vorm aan dit landschap. Geef je zondagnamiddag een boost en kom onze unieke vormgeving ontdekken.

Programma:

  • 13 juni: Trollen en Tunnels in Boom
  • 4 juli: De Oude Netearm in Rumst
  • 1 augustus: Rupeltunnels in Niel
  • 5 september: Blik op de toekomst in Hemiksem
  • 3 oktober: Stroom aan het water in Schelle

Je rondleiding vooraf reserveren is verplicht. Dit doe je eenvoudig via het infokantoor Toerisme Rupelstreek, 03 880 76 25 of  info@toerismerupelstreek.be
Kostprijs: 5 euro/deelnemer (kinderen tot 12j gratis)
Inschrijven via: info@toerismerupelstreek.be met vermelding datum wandeling en aantal personen.
Betaling of cash in het Infokantoor Toerisme Rupelstreek of via overschrijving op bankrekeningnummer BE82 7755 9257 7768 tot 5 dagen voor de wandeling plaatsvindt (= je deelname is definitief); ter plaatse aansluiten kan als er nog plaatsen vrij zijn. Voorzie gepast geld.

Beleef de Rupelstreek vanuit de lucht in een luchtballon of vliegtuigje!

Vlieg mee met het Piper Warrior-vliegtuigje. Het unieke landschap van de Rupelstreek werd in de loop der eeuwen geboetseerd door kleiwinning en de fabricage van bakstenen, dakpannen en tegels. Vanuit de lucht zie je daar duidelijk de sporen nog van terug. We volgen de loop van de Rupel van bij haar ontstaan aan het Drierivierenpunt in Rumst tot aan de monding in de Schelde.
Voor een vlucht van 45 minuten betaal je 245 euro voor het hele gezelschap (max. 3 personen).

Kies je voor de luchtballon dan stijg je op nabij de sporthal van Niel. Een professionele piloot legt uit hoe een luchtballon precies werkt. Nadien mag je hem helpen bij het klaarmaken van de ballon. Geniet van een uniek zicht op de Rupel en de vele natuurgebieden en bezienswaardigheden die onze regio telt. De traditionele champagnedoop na de vlucht maakt deze ervaring onvergetelijk.
De ballonvaart van 60 minuten kost 135 euro per persoon. Een vlucht boeken kan vanaf 2 tot 12 passagiers per vaart.

Cadeautip: bestel een cadeaubon voor een ballonvaart of vlucht!
Info: Toerisme Rupelstreek – info@toerismerupelstreek.be – tel. 03 880 76 25

Natuurpunt Rupelstreek

Vrijwilligers van Vogelwerkgroep Rupel maken elke eerste zaterdag van de maand een vogelkijkwandeling rond het Noordelijk eiland. Het tempo is laag en men krijgt dan ook ruim de tijd om de vogels te bekijken. Voor beginnende vogelkijkers stellen we verrekijkers ter beschikking.

Afspraak: 8.50 uur, Parking Tolhuis (Rupeldijk), einde Tolhuisstraat Schelle, veerboot 9 uur, terug om 12 uur

Vrije tijd Toerisme Nieuws