Toerisme


Beleef de Rupelstreek vanuit de lucht in een luchtballon of vliegtuigje!

Vlieg mee met het Piper Warrior-vliegtuigje. Het unieke landschap van de Rupelstreek werd in de loop der eeuwen geboetseerd door kleiwinning en de fabricage van bakstenen, dakpannen en tegels. Vanuit de lucht zie je daar duidelijk de sporen nog van terug. We volgen de loop van de Rupel van bij haar ontstaan aan het Drierivierenpunt in Rumst tot aan de monding in de Schelde.
Voor een vlucht van 45 minuten betaal je 245 euro voor het hele gezelschap (max. 3 personen).

Kies je voor de luchtballon dan stijg je op nabij de sporthal van Niel. Een professionele piloot legt uit hoe een luchtballon precies werkt. Nadien mag je hem helpen bij het klaarmaken van de ballon. Geniet van een uniek zicht op de Rupel en de vele natuurgebieden en bezienswaardigheden die onze regio telt. De traditionele champagnedoop na de vlucht maakt deze ervaring onvergetelijk.
De ballonvaart van 60 minuten kost 135 euro per persoon. Een vlucht boeken kan vanaf 2 tot 12 passagiers per vaart.

Cadeautip: bestel een cadeaubon voor een ballonvaart of vlucht!
Info: Toerisme Rupelstreek – info@toerismerupelstreek.be – tel. 03 880 76 25

Natuurpunt Rupelstreek

Vrijwilligers van Vogelwerkgroep Rupel maken elke eerste zaterdag van de maand een vogelkijkwandeling rond het Noordelijk eiland. Het tempo is laag en men krijgt dan ook ruim de tijd om de vogels te bekijken. Voor beginnende vogelkijkers stellen we verrekijkers ter beschikking.

Afspraak: 8.50 uur, Parking Tolhuis (Rupeldijk), einde Tolhuisstraat Schelle, veerboot 9 uur, terug om 12 uur

Vrije tijd Toerisme Nieuws