Burgerzaken
– de Vlaamse webtoepassing ‘Mijn Burgerprofiel’ combineert alle gegevens bekend bij de overheid over jezelf op een veilig digitaal platform.
Log in via https://burgerprofiel.vlaanderen.be/ en klik door naar je loopbaan, je pensioengegevens, de belastingen, de gegevens over je gezin of je eigendommen.
Je kan al een 25-tal attesten opvragen zoals een attest van Belgische nationaliteit, een huwelijks-, geboorte- of overlijdensakte. Die kan je gratis aanvragen zonder langs te moeten komen op het gemeentehuis.
Als een document niet rechtstreeks via ‘Mijn Burgerprofiel’ beschikbaar is, dan word je doorverwezen naar de dienst burgerzaken van de gemeente.

– via de federale webtoepassing ‘Mijn Dossier‘ kan je ook bepaalde attesten gratis downloaden. Deze bevatten de digitale stempel van het Rijksregister en hebben dezelfde juridische waarde als attesten afgeleverd door de gemeente. Klik hier door naar ‘mijn dossier’ voor een attest van hoofdverblijfplaats – gezinssamenstelling – leven – Belgische nationaliteit – kiesregister – wettelijke samenwoning – verblijfplaats om in het huwelijk te treden – wijze van teraardebestelling en/of ritueel voor uitvaartplechtigheid.

– voor een uittreksel uit strafregister: vul via deze link het formulier in en dienst burgerzaken volgt dit op.
– voor aanvraag adoptie-, echtscheidings-, geboorte-, huwelijks-, overlijdensakte: vul via deze link het formulier in en dienst burgerzaken volgt dit op

Meer info of hulp nodig: burger@schelle.be

Digitaal loket