Jeugd


Activiteiten in krokus-, paas- en zomervakantie
Eind januari ontvangen leerlingen in de Schelse basisscholen de brochure met het kampaanbod voor de krokus-, paas- en zomervakantie. Voor kinderen geboren tussen 2008 en 2019 is er een gevarieerd aanbod in Schelle, Hemiksem, Rumst en Willebroek.

In de paasvakantie kan je deelnemen aan thema’s als de wereld rond, omnisport, superhelden en explore. De beroepenweek, acteren, wetenschappen, speurneuzen en onderwaterwereld staan op het programma in juli. De kampthema’s in augustus zijn o.a. dieren, acteren, sport, darts, cowboys en indianen.

Daarnaast start Rupeljoeng opnieuw met activiteiten voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. In juni is er een sessie ‘kijk ik fiets’ waar kleuters leren fietsen. Ook in BKO De Schellebel kan je steeds terecht.

De brochure lees je hier.
Inschrijven kan via onze site: https://www.schelle.be/inschrijven/

Info: vrijetijd@schelle.be – 03 870 35 21

 

 

 

Sport na school
Sporten voor minder dan 1,5 euro per week? Dat kan door deel te nemen aan het project ‘Brede School met sportaanbod’ en de aankoop van een Sport Na School-pas (SNS).

Leerlingen uit het secundair onderwijs kunnen elke weekdag vlak na de schooluren sporten. Er is keuze uit verschillende sporttakken:
• fitness @Go Fit Boom & Bornem, Gymtonic to be fit, …
• 5 keer skiën en/of snowboarden @Aspen
• schaatsen @Ice Skating Center Mechelen
• zwemmen @Rivierenland, Waterperels Lier, Zwembad Breeven, …
• trampolinespringen @Jump Univerz, Arenal Mechelen, …
• en nog veel meer.

Dankzij de medewerking van Sport Vlaanderen, Moev en de sportdiensten is het mogelijk om dit te realiseren tegen een (heel) lage kostprijs. Een SNS-pas kost 45 euro voor 30 weken of 30 euro voor 15 weken sporten.
Bij financiële beperkingen kan je beroep doen op het vrijetijdsparticipatiefonds via het OCMW.

Online inschrijven: www.sportnaschool.be 

Vrije tijd Jeugd Activiteiten