Jeugd


Buitenspeeldag

Woensdag 24 april is het weer Buitenspeeldag in het park van Schelle. Iedereen is van 13 tot 17 uur welkom om op de coolste attracties te komen spelen.

Fiets ondersteboven op de Space Bike, laat je grimmen of een coole tattoo zetten, maak een fietsritje op de gekke fietsen. Kom boogschieten, speel minigolf of badminton. De allerkleinsten kunnen zich ook uitleven op de springkastelen en een straattekening maken met stoepkrijt.

Ouders kunnen van hun spelende kinderen genieten in het mooie park van Schelle … en dit allemaal gratis.
De buitenspeeldag is een samenwerking van de vrijetijdsdienst van Schelle en Hemiksem, de jeugdraad van Schelle en Ivebica.

Sleep in
Zaterdag 15 juni organiseren de dienst Vrije Tijd en de jeugdraad van Schelle een nieuwe editie van de Sleep in. Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom om zich klaar te zetten voor een voorstelling van de Belezenis. Ze schrijft sprankelende teksten, injecteert klassieke
ervaringen met een sterke dosis creativiteit en verspreidt de liefde voor lezen en jeugdliteratuur. Afsluiten doen we met een supergezellig slaapfeestje. ’s Morgens volgt dan een gezellig en lekker ontbijt.

Kinderen van 6 tot en met 10 jaar kunnen deelnemen. Kindjes die enkel naar de voorstelling komen kijken, worden zaterdagavond na de voorstelling afgehaald. Kinderen die blijven slapen worden zondag 16 juni om 9 uur opgehaald.

– zaterdag 15 juni, 19.15 uur, turnzaal GBS De Klim, Provinciale Steenweg 100, Schelle
– voorstelling is gratis, blijven slapen met ontbijt € 2
– inschrijven verplicht via het online inschrijfsysteem op www.schelle.be – dienst Vrije Tijd online inschrijven

Kijk … ik fiets! Leren fietsen voor kleuters
Is je kleine kapoen al behendig met het rijden op een loopfietsje of op een kleuterfiets met steunwieltjes? In samenwerking met sportregio Rivierenland organiseren we leermomenten in de sporthal zodat leren fietsen met vallen en opstaan geen pijnlijke maar leuke ervaring kan zijn. Met begeleiding van een ervaren monitor die voor leuke oefeningen zorgt, wordt fietsen zonder steunwieltjes op een snelle en leuke manier geleerd. Na een sessie kan 80 tot 90% van de deelnemertjes fietsen zonder hulp.

Wie: voor alle kleuters die met een loopfietsje of op een kleuterfiets met steunwieltjes kunnen rijden (meestal 2de kleuterklas tot …)
Wanneer: zaterdag 22 juni tussen 9 en 12 uur in de sporthal, Parklaan 3, Schelle
ook op zondag 16 juni van 9 tot 12 uur in Rumst (sportschuur, Processieweg) en van 13.30-16.30 uur in Willebroek (sporthal, Stadionlaan 2)
en op zaterdag 22 juni van 13.30 tot 16.30 uur in Rumst (sportschuur, Processieweg)
Prijs: 5 euro per kind (inwoner Schelle, Niel, Rumst, Boom, Willebroek en Zwijndrecht), 10 euro per kind voor niet-inwoners
Inschrijven: vanaf 2 mei – 9 uur via mail naar vrijetijd@schelle.be (met naam kind, adres, geboortedatum, telefoonnummer, naam ouder en datum en locatie van de sessie die je wil volgen)
Deelnemers: maximaal 18 per sessie
Meebrengen: fiets van het kind zonder steunwieltjes, actieve begeleiding van 1 volwassene (min. 16 jaar) is verplicht, zorg voor sportieve kledij

Zomervakantie 2019: kampen en De Schellebel

Er valt weer heel wat te beleven in juli en augustus zoals een kleuterkamp, wetenschapskamp, tenniskamp of kookkamp!
In De Schellebel kunnen kleuters en kinderen van de lagere school die in Schelle wonen en/of er schoollopen terecht van maandag tot en met vrijdag van 7 tot 18.30 uur.

Inschrijfdatum kampen: 26 maart om 18 uur
Inschrijfdatum Schellebel: 6 mei om 9 uur
Bekijk hier de brochure

Rupeljoeng, voor tieners van 12 tot 16 jaar
De gemeenten Rumst, Boom, Niel en Schelle slaan de handen in elkaar om een gezamenlijke werking voor jongeren tussen 12 en 16 jaar uit de grond te stampen. In de zomer staan alvast twee uitstappen op het programma.

• 17 juli: Movie Park – Duitsland, met bus, € 25
• 7 augustus: kajakken – Gent, met bus, € 15
• inschrijven via www.schelle.be
• zoek Rupeljoeng ook op facebook
Info: vrijetijd@schelle.be – 03 870 35 21

Veldlopen
In het kader van de Vlaamse veldloopweek organiseerden de dienst Vrije Tijd en de sportraad een veldloop aan de sporthal op woensdag 26 september 2018.

De uitslag ontdek je hier.

Sport na school
Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen een Sport Na School-pas kopen om na de schooluren heel goedkoop te sporten. Je kan onder andere gaan squashen, zwemmen, trampoline springen, freerunnen, … Het volledige aanbod ontdek je op
www.sportnaschool.be.

De eerste periode loopt van 24 september 2018 tot en met 25 januari 2019. De tweede periode loopt van 28 januari tot en met 31 mei 2019. Tijdens de weekends en schoolvakanties kan je de pas niet gebruiken.

Prijs:
– 1 periode (15 weken): € 30
– 2 periodes (30 weken): € 45
Verzekering via Sport Vlaanderen is inbegrepen.

Online inschrijven kan vanaf 1 september: www.sportnaschool.be 

Vrije tijd Jeugd Activiteiten