Jeugd


Kijk … ik fiets! Leren fietsen voor kleuters
Is je kleine kapoen al behendig met het rijden op een loopfietsje of op een kleuterfiets met steunwieltjes? In samenwerking met sportregio Rivierenland organiseren we leermomenten in de sporthal zodat leren fietsen met vallen en opstaan geen pijnlijke maar leuke ervaring kan zijn. Met begeleiding van een ervaren monitor die voor leuke oefeningen zorgt, wordt fietsen zonder steunwieltjes op een snelle en leuke manier geleerd. Na een sessie kan 80 tot 90% van de deelnemertjes fietsen zonder hulp.

Wie: voor alle kleuters die met een loopfietsje of op een kleuterfiets met steunwieltjes kunnen rijden (meestal 2de kleuterklas tot …)
Wanneer: zaterdag 22 juni tussen 9 en 12 uur in de sporthal, Parklaan 3, Schelle
ook op zondag 16 juni van 9 tot 12 uur in Rumst (sportschuur, Processieweg) en van 13.30-16.30 uur in Willebroek (sporthal, Stadionlaan 2)
en op zaterdag 22 juni van 13.30 tot 16.30 uur in Rumst (sportschuur, Processieweg)
Prijs: 5 euro per kind (inwoner Schelle, Niel, Rumst, Boom, Willebroek en Zwijndrecht), 10 euro per kind voor niet-inwoners
Inschrijven: vanaf 2 mei – 9 uur via mail naar vrijetijd@schelle.be (met naam kind, adres, geboortedatum, telefoonnummer, naam ouder en datum en locatie van de sessie die je wil volgen)
Deelnemers: maximaal 18 per sessie
Meebrengen: fiets van het kind zonder steunwieltjes, actieve begeleiding van 1 volwassene (min. 16 jaar) is verplicht, zorg voor sportieve kledij

Zomervakantie 2019: kampen en De Schellebel

Er valt weer heel wat te beleven in juli en augustus zoals een kleuterkamp, wetenschapskamp, tenniskamp of kookkamp!
In De Schellebel kunnen kleuters en kinderen van de lagere school die in Schelle wonen en/of er schoollopen terecht van maandag tot en met vrijdag van 7 tot 18.30 uur.

Inschrijfdatum kampen: 26 maart om 18 uur
Inschrijfdatum Schellebel: 6 mei om 9 uur
Bekijk hier de brochure

Rupeljoeng, voor tieners van 12 tot 16 jaar
De gemeenten Rumst, Boom, Niel en Schelle slaan de handen in elkaar om een gezamenlijke werking voor jongeren tussen 12 en 16 jaar uit de grond te stampen. In de zomer staan alvast twee uitstappen op het programma.

• 17 juli: Movie Park – Duitsland, met bus (7.45 – 19.30 uur), € 25
Avonturen boordevol actie, nog spannender en explosiever dan welke blockbuster ook.
Dat is Movie Park Germany, Duitslands grootste film- en attractiepark vlak over de grens in Bottrop!

• 7 augustus: kajakken – Machelen, met bus (8.45 – 17.15 uur), € 15
Ben je geïnteresseerd in watersport, zoek je een bezigheid die gewoon leuk en ontspannend is, dan is kajakvaren echt iets voor jou. Ontdek je eigen mogelijkheden, want zodra je de techniek onder de knie hebt staat er een ganse waaier van recreatie- en sportactiviteiten voor je open.

• inschrijven via www.schelle.be
• zoek Rupeljoeng ook op facebook
Info: vrijetijd@schelle.be – 03 870 35 21

Veldlopen
In het kader van de Vlaamse veldloopweek organiseerden de dienst Vrije Tijd en de sportraad een veldloop aan de sporthal op woensdag 26 september 2018.

De uitslag ontdek je hier.

Sport na school
Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen een Sport Na School-pas kopen om na de schooluren heel goedkoop te sporten. Je kan onder andere gaan squashen, zwemmen, trampoline springen, freerunnen, … Het volledige aanbod ontdek je op
www.sportnaschool.be.

De eerste periode loopt van 24 september 2018 tot en met 25 januari 2019. De tweede periode loopt van 28 januari tot en met 31 mei 2019. Tijdens de weekends en schoolvakanties kan je de pas niet gebruiken.

Prijs:
– 1 periode (15 weken): € 30
– 2 periodes (30 weken): € 45
Verzekering via Sport Vlaanderen is inbegrepen.

Online inschrijven kan vanaf 1 september: www.sportnaschool.be 

Vrije tijd Jeugd Activiteiten