Openbare werken


Aardgas en elektriciteit

In Vlaanderen kunnen klanten vrij kiezen bij welke energieleverancier ze elektriciteit of aardgas kopen.
De energie komt over een netwerk van kabels en leidingen tot in de woningen en de bedrijven. Dat netwerk beheren is de hoofdopdracht van de distributienetbeheerder Fluvius.

gasgeur: tel. 0800 65 0 65 (gratis). Hou rekening met deze veiligheidsvoorschriften.
storingen en defecten: tel. 078 35 35 00
defecte straatlampen: tel. 078 35 35 00 of via hun website
spraak- of gehoorgestoord? Waarschuw per SMS

Een andere (minder urgente) vraag voor Fluvius?

(klik op de titel en ga rechtstreeks naar de juiste pagina)

digitale meter:
De klassieke elektriciteits- en gasmeters worden vervangen door digitale meters. Dankzij hun ingebouwde communicatietechnologie kan je op elk moment en vanop elke locatie je verbruik raadplegen. Lees meer over de werking, de mogelijkheden en de voordelen van de digitale meter.
capaciteitstarief:
Vanaf 1 januari 2023 werd het capaciteitstarief ingevoerd, en dat is te zien op onze energiefactuur. Maar waarom is dat tarief er gekomen, wat houdt het in en hoe wordt het berekend?
zonnepanelen:
Dankzij hernieuwbare energiebronnen zoals zon en wind, kun je zelf groene energie opwekken. Geef hier je zonnepaneelinstallatie aan, meld een installatiewijziging of ontdek meer nuttige info over groene stroom.
energie delen en verkopen:
Gebruik je niet alle energie van je zonnepanelen zelf? Voortaan deel je je overschotten met een vriend, familielid, buur, je buitenverblijf of met een hele groep.
facturen en tarieven:
We moeten zuiniger, groener en slimmer omgaan met ons energieverbruik. Zo helpen we het klimaat én besparen we op onze energiefactuur. Maar hoe doen we dat? En waar kunnen we terecht met vragen over onze facturen?

Mobiliteit en openbare werken Openbare werken Aardgas en elektriciteit