Openbare werken


Werken Antwerpsestraat Niel tot grens Schelle: 27/9 – 6/10

Update 2/10: de weg Antwerpsestraat (Niel) – Provinciale Steenweg (Schelle) werd terug opengesteld voor alle verkeer.

Update 1/10: de gemeente Niel informeerde ons dat de wegenwerken Antwerpsestraat Niel – grens Schelle worden verlengd tot 6 oktober. Het verwijderen van de spoorweg loopt niet zoals gepland waardoor de werken langer duren.

Update 27/9: de gemeente Niel informeerde ons dat de aannemer op woensdag 29 september met de werken start. De einddatum blijft 1 oktober.

Van maandag 27 september tot en met vrijdag 1 oktober 2021 krijgt het wegdek in de Antwerpsestraat (Niel) vanaf het huisnummer 271 tot aan de grens met Schelle (ter hoogte van het huisnummer 320) een nieuw laagje asfalt. Door deze werkzaamheden is dit stuk van de straat volledig onderbroken voor alle verkeer. Ook het kruispunt tussen de Antwerpsestraat en de Beekstraat wordt afgesloten.
De huizen en handelaars in de zone kan je tijdens de werken te voet of met de fiets bereiken.

Het verkeer dat van de Antwerpsestraat (Niel) richting Schelle rijdt, wordt omgeleid via de Edward Claessenslaan, de Jean Jaurèsstraat en de Laarhofstraat. Daar ga je vervolgens rechtsaf naar de Tolhuisstraat, richting het rondpunt waar je de Provinciale Steenweg kan nemen. Van Schelle naar Niel volg je de omleiding in de omgekeerde richting. Op de website van gemeente Niel kan je het omleidingsplan bekijken. Klik hier door.

 
Vanuit Schelle zijn de handelaars op het bedrijventerrein aan Aldi bereikbaar.

Werken aan overweg Bareelstraat: 8 – 14 oktober 2021

Infrabel voert vanaf vrijdagavond 8 oktober 22 uur tot en met donderdagavond 14 oktober 22 uur herstellingswerken uit aan de overweg Bareelstraat. De wegfundering en spoorstaven worden vernieuwd om de veiligheid van het spoorverkeer te blijven garanderen. Door het gebruik van machines en werkkranen kan er geluidshinder zijn.
 
Om deze werken op een veilige manier uit te voeren is alle verkeer op de overweg verboden (dus ook voor fietsers en voetgangers). Er is een omleiding voorzien via Niel.
Mobiliteit en openbare werken Openbare werken Werken in uitvoering