Openbare werken


Heraanleg Wullebeekstraat – Laarhofstraat

Het gemeentebestuur besliste samen met rioolbeheerder Pidpa om de Wullebeekstraat en een deel van de Laarhofstraat opnieuw aan te leggen. De staat van het wegdek maakte een herstelling nodig. Daarom werd gekozen voor een herinrichting die afgestemd is op de klimaatmaatregelen. Een maximale ontharding met aandacht voor waterberging in groen is het centrale aandachtspunt. Studiebureau S. Bilt maakte op deze basis een eerste ontwerp.

De bewoners uit de werfzone kregen een brief met de mogelijkheid om dit eerste ontwerp te bekijken en hun vragen te stellen.
Link naar het eerste ontwerp: Wullebeekstraat – Laarhofstraat eerste ontwerp

Nieuwe brug verbindt dorpskern Schelle met abdij Hemiksem

In 2022 wandel of fiets je veilig van het dorpshart van Schelle naar de abdijsite in Hemiksem over een gloednieuwe brug. De voorbereidende werken zijn gestart. De brug is een realisatie van de gemeenten Hemiksem en Schelle samen met Stichting Kempens Landschap. Ook de Vlaamse Landmaatschappij en de provincie Antwerpen steunen het project.

In de zuidvleugel van de abdij van Hemiksem neemt binnen enkele jaren een nieuwe intergemeentelijke bibliotheek en cultuurbelevingscentrum zijn intrek. Cultuurliefhebbers die vanuit Niel en Schelle naar de abdij komen, kunnen dan de nieuwe verbindingsbrug gebruiken. De stalen constructie leidt je over de vlietvallei. Aan de oever in Schelle steunt de brug op de betonnen sokkel van de kranen van de vroegere scheepswerf. In Hemiksem wordt een nieuw betonnen landhoofd gebouwd. De boogbrug overspant maar liefst 42 meter en wordt opgebouwd met duurzaam en onderhoudsvrij cortenstaal.

De brug wordt ook een verlengde van het nieuwe dorpshart van Schelle en past in de plannen voor de herinrichting van het kerkplein en de vlietvallei. Bij de aanleg wordt er trouwens rekening gehouden met de aanwezige fauna en flora. Zo worden geen zware werken uitgevoerd tijdens het broedseizoen, krijgt de brug geen verlichting en worden nestkasten voorzien.

Info: dienst openbare werken – ow@schelle.be – tel. 03 871 98 49

Mobiliteit en openbare werken Openbare werken Geplande werken