Milieu & afval


Infosessies duurzaam bouwen en renoveren

Je woning energiezuiniger en comfortabeler maken klinkt aantrekkelijk, zeker met de huidige torenhoge energiekosten. Verzamel meer info op één van de geplande gratis energiefitsessies. Fluvius geeft je advies en praktische tips om duurzaam te bouwen of renoveren.

dinsdag 31 januari 2023: snelle energiebesparing  (inschrijven klik hier)

Wil je zonder moeite en zonder grote investeringen honderden euro’s per jaar besparen op jouw energiefactuur? Dan is de sessie ‘snelle energiebesparing’ iets voor jou! In anderhalf uur geeft een energiespecialist jou praktische info over het energieverbruik van huishoudtoestellen, verwarming, verlichting en de digitale meter. Zo kan je nadien meteen vlotjes aan de slag.

Fluvius en de energiespecialisten van Bond Beter Leefmilieu ontwikkelden samen deze digitale avondsessie met een hele reeks verrassende energietips.

Voor wie? Voor iedereen die graag geld en energie bespaart met weinig moeite. Een basiskennis over energie is niet vereist.

Hoe? Deelnemen is gratis, maar we vragen je wel om in te schrijven.

dinsdag 7 februari 2023: duurzame mobiliteit  (inschrijven klik hier)

Staat je fiets stof te vergaren in het tuinhuisje? Ben je nog niet helemaal mee met de nieuwe Mobipunten? Vind je autodelen een cool concept, maar weet je niet zeker of het iets voor jou is?

Gemeente Schelle, Bond Beter Leefmilieu en Fluvius zetten samen de sessie ‘Minder auto? Meer mobiel!’ op poten. In deze sessie krijg je te horen welke alternatieven er zoal zijn voor de auto, uitleg over mobipunten en duurzaam vervoer, en een lijst met superhandige apps en websites (bv. om veilige fietsroutes te plannen). En dat voor binnen- en buitenland.

Bovendien kom je erachter wat je zelf kan doen om de luchtkwaliteit in jouw buurt te meten. Zo kan je meteen vlotjes aan de slag.

Deze sessie is gratis en staat open voor iedereen. Toch zal je de sessie vooral nuttig vinden als je nu al zin hebt om je eigen autokilometers (deels) te vervangen door andere vervoersmiddelen, maar nog niet goed weet waar te beginnen.

Hoe? Deelnemen is gratis, maar we vragen je wel om in te schrijven.

De sessies vinden plaats op het gemeentehuis van Schelle telkens van 19u30 tot 21u00 (minimum 10 deelnemers)

Volg een online infosessie rond duurzaamheid

Op zoek naar concrete tips en informatie over thuiscomposteren, grasbeheer, waar naartoe met snoeihout of duurzaam omgaan met voedsel?
Regelmatig organiseert IGEAN i.s.m. Vlaco infosessies rond deze onderwerpen! Alle sessies gaan online door in een Zoom-meeting om 20 uur.
Klik zeker hier eens voor het volledige aanbod

Leven en wonen Milieu & afval Activiteiten