Milieu & afval


Probleem met levering restafvalzakken

Gekoppeld aan de milieubeurs (info hieronder) maakt de gemeente van de gelegenheid gebruik om aan haar inwoners restafvalzakken en gft+-stickers te bedelen. De gemeente bestelde midden juni bij IGEAN extra restafvalzakken om tijdens de milieubeurs aan elk gezin te kunnen overhandigen. IGEAN vroeg de leverancier de zakken te leveren op 24, 25 of 26 september.

Afgelopen week ontstond een probleem bij de productie van de bestelde restafvalzakken. In de loop van vrijdag 28 september verwachten we nog een deel van de levering. Het is momenteel (donderdag 27/9) onduidelijk of alle bestelde zakken geleverd worden vóór de bedeling in de gemeente. Het is mogelijk dat een gedeelte van de bestelling niet tijdig in Schelle geraakt.

De gemeente Schelle wil hier uiteraard op voorbereid zijn.
Daarom werkten we volgende regeling bij uitputting van de voorraad restafvalzakken uit:
– Elk gezin ontving een persoonlijke brief met vermelding van het aantal GFT-stickers en restafvalzakken waarop ze recht hebben.

– Op de milieubeurs krijgt iedereen de GFT-stickers mee. Hiervan is een voldoende voorraad.
Indien er op het moment dat je langskomt op de afhaling geen restafvalzakken meer zijn, duidt men dit tegoed aan op de brief.

Tussen 8 oktober en 31 december 2018 kan je met die brief je gratis restafvalzakken afhalen bij:
* AD Delhaize (Provinciale Steenweg 3 – Schelle)
* Gulf (Provinciale Steenweg 399 – Schelle)
* Leonidas (Provinciale Steenweg 24 – Schelle)
* Topslagerij Burms (Kapelstraat 69 – Schelle)
* op het gemeentehuis tijdens de openingsuren.
Let op: enkel de ontbrekende restafvalzakken kunnen op deze plaatsen afgehaald worden, de gft+-stickers krijg je op de milieubeurs.

IGEAN en de gemeente hopen hiermee proactief een oplossing te hebben aangeboden en willen zich uitdrukkelijk verontschuldigen voor het eventuele ongemak.

Info: onthaal@schelle.be – 03 871 98 30

Milieubeurs en bedeling restafvalzakken en stickers GFT+

Vrijdag 28 september van 9 tot 17 uur
Zaterdag 29 september van 10 tot 14 uur
Ingang via Leopoldstraat – parking en garage achter gemeentehuis

Op de tweejaarlijkse milieubeurs krijg je handige tips om (voedsel)verspilling te vermijden. Bij ‘De Plukboerderij’ kom je meer te weten over duurzame en biologische gemeenschapslandbouw. Wil je aan de slag in een eigen moestuin, maar heb je niet voldoende ruimte? Bij medewerkers van de Volkstuin Aerdborg krijg je meer informatie over dit mooie project.

Velt licht toe hoe je ecologisch kan tuinieren en Natuurpunt informeert over de plaatselijke fauna en flora. Ontdek je liever streekproducten recht van bij de boer? Dan kan je terecht bij Boeren en Buren. De Kringwinkel zet hergebruik van goederen in de kijker en informeert je over de voorwaarden.

Oude batterijen kan je achterlaten bij Bebat. Zij organiseren een tombola waarbij je één van de vijf ‘batterij-testkastjes’ kan winnen. In deze kastjes kan je nieuwe batterijen (AAA/AA/C/D/9V) bewaren en testen. Ze werden ontworpen door studenten. Per 100 gram lege batterijen die je meebrengt, ontvang je een tombolalotje. De trekking gaat door op zaterdagnamiddag 29 september. De winnaars worden achteraf bekendgemaakt en kunnen hun prijs op het gemeentehuis afhalen!

Dit en nog veel meer ontdek je tijdens een gratis bezoekje.

Hoe werkt de bedeling?
Tijdens de milieubeurs kan je je gratis restafvalzakken en stickers GFT+ afhalen. Alle rechthebbenden ontvangen in de loop van september een persoonlijke uitnodiging met het aantal zakken en stickers waar je recht op hebt. Enkel bij voorlegging van deze originele brief krijg je de zakken en stickers mee.

Inwoners van Schelle die op 1 januari 2017 en/of 1 januari 2018 de gemeente Schelle als hoofdverblijfplaats hadden, ontvangen in functie van de grootte van het gezin op dat moment een hoeveelheid restafvalzakken en GFT+-stickers.

Voorbeeld: je bent ingeschreven in de gemeente Schelle op 10 januari 2017
– geen recht op huisvuilzakken en GFT+-stickers voor het jaar 2017
– wel voor het jaar 2018 op basis van het aantal ingeschreven gezinsleden op 1 januari 2018
Als de gegevens op de brief niet correct zijn of als je geen brief ontvangt, neem dan contact op met de milieudienst. Schelse handelaars en zelfstandigen kunnen op het moment van de bedeling een formulier invullen waarna ze recht krijgen op een aantal restafvalzakken en GFT+-stickers.

Info: milieu@schelle.be – tel. 03 871 98 52

Leven en wonen Milieu & afval Activiteiten