Milieu & afval


Meer eetbaar groen … kies jij mee?
Vanaf april 2021 zoekt het project ‘Voedsel + Dorp’ plekjes in Schelle om eetbaar groen te planten. Onder begeleiding van Velt en met steun van de provincie, Vlaanderen en Europa streven we naar een lekkere, ecologische en productieve groene invulling waar de Schellenaar in de toekomst van kan genieten. Samen met geïnteresseerde inwoners bekijken we de buurtbehoeften en zoeken de geschiktste locaties. In de loop van 2021-2022 start dan de aanleg van de gekozen eetbaar-groenvorm met vruchten om te delen.

Zin om mee te dromen van een nieuwe plek met eetbaar lekkers? Wil je die dromen daarna ook omzetten in daden?

Mail dan jouw contactgegevens naar milieu@schelle.be. Vanaf eind april plannen we twee gespreksmomenten om met de Keuzewijzer Eetbaar Groen aan de slag te gaan

Eetbaar groen … wadisda?
Denk dan aan een tuinstraat met gevelgroen en kruidenbakken, samentuin, voedselbos, boomgaard met kippen, educatieve eetbare tuin, …
Kortom alles wat groen en eetbaar is en zo een plek in de gemeente een productieve invulling geeft ten voordele van de inwoners.

 

Gratis digitale infosessies: energiezuinig renoveren en verbouwen
Schelle organiseert in samenwerking met het EnergieK huis een aantal gratis digitale infosessies voor wie verbouwplannen heeft.

  • Infosessie raam- en muurisolatie 20 mei 2021 van 19.30 tot 21.00 uur
  • Infosessie energiezuinig ventileren 27 mei 2021 van 19.30 tot 21.00 uur
  • Infosessie energiezuinig verwarmen 1 juni 2021 van 19.30 tot 21.00 uur
  • Infosessie hergebruik van regenwater 8 juni 2021 van 19.30 tot 21.00 uur

Inschrijven is verplicht via www.igean.be/infosessies

 

Leven en wonen Milieu & afval Activiteiten