Milieu & afval


Repair Café op 22 april
We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Op zaterdag 22 april kan je in de hal van het gemeentehuis opnieuw terecht in het Repair Café, een vrijwilligersinitiatief, ondersteund door de gemeente, dat helpt om de afvalberg te verkleinen, mensen samenbrengt en bijdraagt tot een duurzamer Schelle.

Tijdens het Repair Café gaan vrijwillige handige Harry’s en Harriettes, elektriciens, naaisters, fietsenmakers,… samen met de bezoekers aan de slag. Wie niets te repareren heeft, kan ook een kop koffie of thee komen drinken, handige tips krijgen, bijleren en een handje toesteken bij de reparaties van andermans defecte spullen.

Ben je handig? Kan je iets herstellen en wil je je kennis aan anderen doorgeven? Wil je als vrijwilliger/hersteller de handen uit de mouwen steken? Of ken jij iemand die geknipt is om ons Repair Café mee te ondersteunen? Contacteer dan de milieudienst via milieu@schelle.be of 03 871 98 52.

Volg een online infosessie rond duurzaamheid

Op zoek naar concrete tips en informatie over thuiscomposteren, grasbeheer, waar naartoe met snoeihout of duurzaam omgaan met voedsel?
Regelmatig organiseert IGEAN i.s.m. Vlaco infosessies rond deze onderwerpen! Alle sessies gaan online door in een Zoom-meeting om 20 uur.
Klik zeker hier eens voor het volledige aanbod

Leven en wonen Milieu & afval Activiteiten