Milieu & afval


Lenteschoonmaak langs Rupeldijken

Aktiegroep Leefmilieu Rupelstreek houdt samen met de gemeentebesturen, milieuraden en de inwoners op zaterdag 23 maart tussen 10 en 13 uur een lenteschoonmaak langs de Rupeldijken.

Aan het begin van de lente zorgen we voor een degelijke poetsbeurt zodat wandelaars en fietsers kunnen genieten van een propere dijk. De parking van het Tolhuis is het verzamelpunt in Schelle. Kinderen onder de 12 jaar kunnen meehelpen onder begeleiding van een volwassene. Doe stevige schoenen of laarzen aan en breng werkhandschoenen mee.

In de rand van deze actie stelt Vzw De Cirkel uit Niel van 23 maart tot eind april vissen en andere watercreaturen tentoon die bestaan uit afvalplastic. Dit is elke zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur te bekijken in de Steenbakkerij Peeters-Van Mechelen, Noeveren 261, Boom.

– zaterdag 23 maart van 10 tot 13 uur, verzamelen parking Tolhuis
milieu@schelle.be – 03 871 98 52

Nieuw verbindingsbos tussen Berrenheibos en Kerkebos
Zondag 9 december werden tweeduizend bomen geplant op grond die de gemeente aankocht langsheen de Tuinlei. Tussen het Kerkebos en het Berrenheibos komt daar een speel- en geboortebos van 1 hectare aansluitend aan de terreinen bestemd voor de nieuwe huisvesting van de Chiro (1,5 hectare).

De gemeente organiseerde deze plantdag in samenwerking met het Regionaal Landschap Rivierenland, Bosgroep Zuidrand, Chiro Schelle, Velt vzw en Natuurpunt.

Regen en wind hielden jong en oud niet tegen om nieuwe boompjes te planten op een stormachtige dag. Ook de allerkleinste kindjes waren van de partij om hun mooie eik- of lindenboom te planten in het nieuwe geboortebos.

Een nieuwe trage weg maakt deze zone toegankelijk voor bewoners en recreanten. Het wordt een plek waar iedereen welkom is om te genieten, te wandelen en te spelen.

Info: milieu@schelle.be – tel. 03 871 98 52

Leven en wonen Milieu & afval Activiteiten