Milieu & afval


Recyclagepark

Lees eerst alle richtlijnen die geldig zijn tijdens de Corona-maatregelen:
Je vindt ze via deze link naar de website van Igean.

IGEAN milieu & veiligheid baat het recyclagepark (vroeger containerpark) in onze gemeente uit. Je vindt het recyclagepark aan de Kapelstraat 144.

Het recyclagepark is enkel toegankelijk voor gezinnen uit Schelle. Bedrijven en zelfstandigen kunnen met hun bedrijfsafval terecht op de KMO-recyclageparken van Aartselaar, Kontich en Wommelgem.

Aan de ingang staat een registratiezuil waar je met jouw identiteitskaart toegang tot het recyclagepark krijgt. Alle inwoners van de gemeente Schelle die in het bezit zijn van een elektronische identiteitskaart (e-ID) hebben zonder voorafgaande erkenning toegang tot het gemeentelijke recyclagepark. Andere gebruikers dienen zich te laten erkennen via dit formulier.

Tarieven (betalende fracties): kijk op de website van Igean
Elk gezin (3 personen) krijgt een vrijstelling van 50 kg per jaar voor de betalende fracties en 10 kg extra per bijkomend gezinslid per jaar. De vrijstelling geldt niet voor grofvuil.
Voor groenafval is er een jaarlijkse vrijstelling van 125 kg per gezin.
De vrijstellingen worden éénmaal per jaar, namelijk op 1 januari, toegekend.
Vrijstellingen kunnen niet opgebouwd worden. Dit betekent dat de vrijstelling die op het einde van het jaar niet opgebruikt is, vervalt.

Openingsuren
Maandag: gesloten
Dinsdag: 13 – 17 uur
Woensdag: 13 – 17 uur
Donderdag: 9 – 12 uur en 13 – 17 uur
Vrijdag: 13 – 19 uur
Zaterdag: 9 – 16 uur

Gesloten in 2020: 11 juli, 21 juli, 15 augustus, 11 november, 24 december (vanaf 12 uur), 25 december, 26 december, 31 december (vanaf 12 uur)

– Milieudienst: 03 871 98 52 – milieu@schelle.be
– IGEAN milieu & veiligheid: 03 350 08 11 – inzameling@igean.be

Meer info rond het recyclagepark op de website van Igean.

Leven en wonen Milieu & afval Recyclagepark