Milieu & afval


Behaag … natuurlijk 2018

Deze actie van Natuurpunt kent dit jaar haar 25ste editie en loopt in 30 Antwerpse gemeenten. Ook Schelle en de gemeentelijke MINA-raad verlenen graag hun medewerking. Deze editie biedt drie soorten als ‘Boom van het Jaar’ aan en voor het eerst ook enkele fruitboomsoorten. Ontdek het aanbod!

Aanbod
– twaalf verschillende haagpakketten naar­gelang de ruimte die je wenst te beplanten
– de klimplanten hop, wilde kamperfoelie en bosrank groeien tegen muren, schuttingen en hekwerken.
– lijsterbes, veldesdoorn en vogelkers zijn de ‘bomen van het jaar’
– de fruitbomen (pruim, kers, appel en peer) zijn zelfbestuivend, maar kruisbestuiving met soorten die in de buurt staan, levert een betere oogst op
– bijenhotel

Hoe bestellen?
Folders met plantbeschrijvingen en onderhoudstips zijn te verkrijgen op het gemeentehuis of op www.natuurpunt.be/behaag
Lees hier de digitale versie van de brochure.
– Bezorg het bestelformulier uiterlijk woensdag 31 oktober op de milieudienst (eerste verdieping gemeentehuis) samen met de betaling.
– Of schrijf het totaalbedrag over op rekening BE70 0013 5986 4925 van Natuurpunt Rupelstreek met melding: Behaag 2018 Schelle en de naam van de besteller. Mail je bestelformulier naar info@natuurpuntrupelstreek.be. Je bestelling is definitief als je een retourbericht ontvangt.

Wanneer afhalen?
Vrijdag 30 november tussen 15 en 16.30 uur op de parking van het gemeentehuis Schelle (inrijden via Leopoldstraat).

Info
Milieudienst Schelle: 03 871 98 25 – milieu@schelle.be
Natuurpunt Rupelstreek: 0476 39 19 94 – info@natuurpuntrupelstreek.be

Operatie Perforatie: overbodige verharding opbreken

Doorbreek het grijs in je buurt en maak plaats voor groen en blauw! Operatie Perforatie, een campagne van Infopunt Publieke Ruimte en Aquafin met de steun van Natuurpunt, wil over heel Vlaanderen overbodige bestaande verharding opbreken en de ruimte anders in richten, met meer groen en plaats voor water. Dat is niet alleen slim omgaan met regenwater, maar ook bijdragen tot een grotere biodiversiteit en een aangenamere omgeving. Beschik je zelf of beschikt jouw vereniging, school of bedrijf over een terrein waarop je Operatie Perforatie kan loslaten? Dien je projectvoorstel voor 31 oktober 2018 in via http://www.operatieperforatie.be/en maak kans op budget om je plannen uit te voeren. Aquafin stelt 100.000 euro ter beschikking die zal verdeeld worden over de beste voorstellen. Voorwaarden en een inschrijvingsformulier vind je op de website. Vragen: info@operatieperforatie.be
Leven en wonen Milieu & afval Nieuws