Milieu & afval


Schrijf in voor Schelse Floriade

Alle Schellenaren die hun gevel en/of voortuin graag opfleuren met bloemen en planten kunnen aan de Floriade 2019 deelnemen. De wedstrijd loopt van mei tot en met september. Een deskundige jury inspecteert in die periode alle adressen tweemaal. Er zijn extra punten voor het gebruik van bijenvriendelijke plantensoorten, inheemse planten, struiken en boomsoorten. In de prijzenpot zit 8500 euro.

Gratis inschrijven kan tot 31 mei 2019 met een mail naar onthaal@schelle.be waarin je onderstaande gegevens doorstuurt: naam, adres en telefoon met vermelding in welke categorie je deelneemt (voorgevel – gesloten bebouwing – half open bebouwing – open bebouwing).

Het wedstrijdreglement kan je hier nalezen.

Gezocht: nieuwe imkers voor volkstuintjes
De gemeente zoekt geschikte kandidaat-imkers uit Schelle die hun imkeractiviteit willen laten doorgaan op de volkstuintjes aan het Peerdenkerkhof vlak naast de Tuinlei. Naast onderhoud, oogsten en verwerken willen we voor de inwoners ook enkele workshops en opleidingen organiseren. Dit kan eventueel in samenwerking met de lokale scholen.

Info: milieu@schelle.be – 03 871 98 52

Laureatenviering Floriade 2018

Voor de 48ste editie van de Schelse Floriade zorgden 280 deelnemers voor bloemen op de vensterbank, in de tegeltuin of in de voortuin. Zij kregen een beoordeling van de jury. De puntenlijst ontdek je hier.

Tijdens de laureatenviering op 30 november verzorgde de Koninklijke Fotogroep Dafofi de presentatie van de mooiste voortuintjes. Het gemeentebestuur en de juryleden overhandigden de prijzen aan de top drie van elke categorie. Ook de andere aanwezige deelnemers ontvingen hun prijs. Een gezellige receptie sloot de avond af.

De wedstrijd wordt ondersteund door het gemeentebestuur dat budget vrijmaakt voor prijzengeld en de lokale handelaars die de wedstrijd sponseren.

De gemeente dankt de sponsors van deze editie: AD Delhaize, De Bloementuin, Keurslagerij De Proost, Klasseslagerij Burms, San Marco Village, Van der Auwera en Wima Bowling.

Wil je in 2019 deelnemen aan de Floriade?
Kijk dan in het infoblad van maart-april of neem contact op met het onthaal van het gemeentehuis via onthaal@schelle.be – tel. 03 871 98 30.

floriade puntenboekje 2018

Leven en wonen Milieu & afval Nieuws